Ekonomi Tuzla’ya nokta atışı yaptı konut alanları kazandırdı

Tuzla’ya nokta atışı yaptı konut alanları kazandırdı

30.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İş GYO, proje geliştirmedeki ustalığını Tuzla’da da gösterdi. 476 konutluk Çınarlı Bahçe projesinde teslimlere hazırlanan firma, uygun fiyatla satışa sunduğu dairelerin çok büyük bir bölümünü alıcılarla buluşturdu

Tuzla’ya nokta atışı yaptı konut alanları kazandırdı

Şantiye turumuzun bu haftaki konuğu Türkiye’nin en kurumsal gayrimenkul geliştiren firmalarından biri olan İş GYO’nun İstanbul Tuzla’daki Çınarlı Bahçe projesi. İş GYO, proje geliştirmede oldukça üretken bir firma. Çınarlı Bahçe de bu üretkenliğin bir sonucu olarak inşa ediliyor. Levent’teki Kanyon AVM ve Yaşam Merkezi’nin de geliştiricisi olan İş GYO’nun en büyük özelliklerinden biri ise nokta atışlarıyla doğru projeyi alıcılarla buluşturması.
Çınarlı Bahçe’yi İş GYO’nun Genel Müdürü Turgay Tanes ile geziyorum. GYODER Başkanlığı da yapan Turgay Bey, sektörde büyük bir deneyime sahip. Uzun yıllardır içinde bulunduğu İş GYO’nun başarısında kuşkusuz onun ve ekibinin çok büyük payı var. Çünkü doğru yerde, doğru alıcılara hitap eden projeleri doğru fiyatlarla sunmayı başarıyorlar. Projenin arkasında da Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan İş Bankası olunca ortaya başarılı projeler çıkıyor.

Büyük satış başarısı
İş GYO ve projelerini bu kadar övmemin sebebi ise kendini Çınarlı Bahçe’de açıkça gösteriyor. Çınarlı Bahçe, İstanbul’da birkaç firma dışında hiçbir büyük firmanın gitmeye cesaret edemediği bir bölge olan Tuzla’nın merkezinde yapılıyor. Nedense firmalar Tuzla’dan uzak durdular. Fakat İş GYO Çınarlı bahçe projesini geçen yıl satışa çıkardığı günden beri projenin büyük bölümünü sattı. 476 daireden satışı devam eden 39 daire kalmış. Bu da herkesin uzak durduğu Tuzla için büyük bir başarı olarak nitelendirilebilir.
Turgay Bey de Tuzla’nın 5 yıl içinde büyük bir değişim geçireceğine inandıkları için bu bölgeye yatırım yaptıklarını söylüyor. Marinanın yapılmasıyla yeniden canlanmasını beklediği Tuzla’nın eski sayfiye alanı olmasından kaynaklı özelliklerinin de önemli avantajını dile getiriyor. Turgay Bey, denize ve deniz ulaşımına yakın olan Tuzla’nın yapımı süren Marmaray ile İstanbul’un her yerine kolay ulaşılabilir noktada olduğunu ve havaalanına da yakın olduğuna dikkat çekiyor.

Haberin Devamı



Tuzla’ya nokta atışı yaptı konut alanları kazandırdı

Ataşehir gibi prim yapacak
Turgay Bey, bu özelliklerden bahsederken bölgenin büyük bir prim potansiyeli taşıdığına dikkat çekerek, “Tuzla’yı 7-8 yıl öncesinin Ataşehir’i gibi görüyorum. Ataşehir’de metrekare fiyatları katlanarak arttı. Tuzla’da da böyle olacak. Bu nedenle Ataşehir’i kaçıranlar Tuzla’da bu şansı yakalayabilirler” diyor.
Çınarlı Bahçe’ye 1 yıl önce temeli atıldıktan sonra ilk kez bu şantiye turuyla gidebildim. Hiçbir şey aynı kalmamış. İnşaat büyük bir hızla ilerlemiş ve bu hız devam ediyor. İnşaatı yine Türkiye’nin en büyük konut üreticilerinden biri olan Mesa Mesken yapıyor. Tüm kabalar tamamlanmış. Soğuk kış aylarında ince işler tamamlanacak. Haziranda başlayacak teslimler ise ağustos ayında tamamlanacak. Yani proje 1.5 yılda sahiplerine verilecek.

Fiyatlar düzenli artıyor
Turgay Bey, inşaatın genel anlamda kötü performans sergilediği 2012 yılında Çınarlı Bahçe’de iyi bir satış grafiği yakaladıklarını belirtiyor. Projede dairelerin metrekare fiyatları 2 bin 450 liradan satışa çıktı. 3 kez fiyatlar artırılırken, şimdi 3 bin liraya yükseldi. 1-2 kez daha zam yapılacak ve proje teslim edilecek.
Bu primlerin Tuzla’nın çehresinin değişmesiyle birlikte çok daha fazla artacağına inanan Turgay Bey, “Düşünün ki Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan İş Bankası’nın iştiraki İş GYO ve Mesa bir araya gelecek ve Tuzla’da metrekaresi yaklaşık 1400 dolardan daire satacak. Bu daireler de en iyi malzemelerle döşenecek ve en iyi şekilde inşa edilecek. Bu fiyatlara İstanbul’un en az gelişmiş bölgelerinde bile rastlamak çok zor” diyerek projedeki kalite ve fiyat makasının dar olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yüzde 25 için vadeli ödeme
İş GYO, Çınarlı Bahçe’de yüzde 75’i için İş Bankası, Garanti Bankası ve Vakıflar Bankası’ndan kredi kullandırılırken, yüzde 25 için vade yapılıyor. Bu kapsamda yüzde 7’si sözleşme imza tarihinde peşinat olarak alınırken, yüzde 18’i ise 3 taksitte ödeniyor.

Tuzla’ya yatırıma devam edecek
Turgay Bey, Tuzla’daki yatırımlarının Çınarlı Bahçe ile sınırlı olmadığını söyledi. E-5’in kenarında iki arsalarının daha bulunduğunu belirten Turgay Bey, bu iki arsada ise İş Bankası’nın teknoloji merkezinin yanı sıra 1 otel, ofis blokları ve mağazalardan oluşan karma bir proje yapacaklarını söyledi. Bu projelerdeki hafriyatlar da kısa süre içinde tamamlanarak, İş GYO’nun yapım ihalesini kazanan Koray İnşaat ise temeli atacak. İş GYO, Çınarlı Bahçe ve bu iki projede toplam 260 milyon dolar yatırım yapıyor.

Haberin Devamı

Bahçedeki ağaç ilham verdi
Turgay Bey’e projenin adını soruyorum ve arsadaki ağaçların büyük bölümünün çınarlardan oluştuğunu ve bu nedenle de adını ‘Çınarlı Bahçe’ olarak belirlediklerini anlatıyor. Arsadaki ağaçlardan hiçbiri kesilmezken, projenin girişinde yoğunlaşan bu ağaçlar bir koruyu andırıyor.

Çınarlı Bahçe’de neler bulunuyor?
Kapalı otopark, açık misafir otoparkı, açık/kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness center, Feyziye Mektepleri Çınarlı Bahçe Işık Anaokulu, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet parkı, voleybol/basketbol/tenis sahası, süs havuzları, dinlenme alanları ve kent mobilyaları, açık/kapalı sosyal tesis, görüntülü intercom sistemi, depo alanları, market ve diğer ticari hizmet alanları.

Haberin Devamı

Nasıl gidilir?
Çınarlı bahçe projesi, yeni yapılacak Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi’ne yaklaşık 1.5 km, Tuzla Marina projesine yaklaşık 3 km, Tuzla Sahili’ne ise 3,5 km ve Tuzla tren istasyonuna 300 metre mesafede bulunuyor. Projeye Kadıköy-Tuzla istikametinde E-5’ten gitmek için ilk Tuzla girişinden sapılıyor. Tuzla Belediyesi takip ediliyor. Belediyenin önünden dümdüz birkaç dakika gittikten sonra projeye ulaşılıyor.

Tuzla’ya nokta atışı yaptı konut alanları kazandırdı

YAKIN PLAN
YERİ: Tuzla, İstasyon Mahallesi
FİRMA ADI: İş GYO
İNŞAAT YÜKLENİCİ FİRMA: Mesa Mesken Sanayi AŞ.
ARSA ALANI: 40.983 m2
inşaat alanı: 90.014 m2
KONUT SAYISI: 476
KONUT büyüklüklerİ: 58 - 211 m2
KONUT TİPİ: 1+1’den 4+1’e kadar
temel ATMA TARİHİ: Aralık 2013
tesLİM TARİHİ: Ağustos 2013

KoruFloryalılara yeni dekorasyon önerileri

Haberin Devamı

KoruFlorya projesinden daire satın alanlar, KoruFlorya satış ofisinde düzenlenen yeni yılı karşılama kahvaltısında buluştu. Ev sahiplerinin yüzde 80’inin katılım gösterdiği etkinlikte mimar Selim Cengiç, iç dekorasyonla alakalı ev sahiplerine önemli püf noktalarını anlattı.
Ev sahiplerinin yaşam biçimlerine ve aile yapısına uygun olarak hazırladıkları elegant ve dinamik konseptlerin farkları, bu 2 konseptin dairelere nasıl uygulanabileceği noktasında da ev sahiplerinin sorularını yanıtlayan Cengiç, hem Türk hayatına hem de teknolojideki yeniliklere adapte edilmiş bir sistem oluşturduklarını söyledi.

Dap Yapı ofis yaptı yatırımcılar akın etti

Dap Yapı, Kağıthane-Çağlayan aksında konumlanan Z Ofis projesinde 3 haftada satışı tamamlayarak, büyük bir başarı yakaladı. Yüzde 60’ı, Dap Yapı’nın yatırımcıları tarafından satın alınan Z ofis’in ticari üniteleri önemli firmaların yanı sıra prestijli bir başlangıç yapmak isteyenler tarafından da tercih edildi. Z Ofis, kısa sürede yüksek prim yaparak döviz ve faiz gibi tüm yatırım araçlarını geride bıraktı.
Avukatlar, muhasebeciler, danışmanlar ve diğer serbest meslek gruplarından girişimciler projeye yoğun ilgi gösterdi.
Projenin 61 ünitelik butik çarşısı yerli ve yabancı, önemli gurme restoranlar ile tanınmış perakende markalar tarafından satın alındı.

Glow3’ün sakinleri 2013’e ‘merhaba’ dedi

Çekmeköy’de hayata geçirilen Glow 3 sakinleri Mom Yapı’nın düzenlediği yılbaşı partisinde bir araya geldi. 2013’ü keyif dolu bir etkinlikle karşılamak amacıyla düzenlenen geceye, MOM Yapı Satış ve Pazarlama Müdürü Gaye İntepe de katıldı. İntepe, Mom Yapı’nın, Glow3 sakinlerinin her aşamada yanında olduğunu ve GLOW3 ailesini daha fazla bir araya getirmek ve samimi ilişkilerin olduğu bir yaşam merkezi yaratmak için bu tarz sosyal etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.
Diğer yandan gecenin katılımcıları projeyi daha yakından tanıma imkânı ve konutları inceleme fırsatı buldu.

Çengelköy’de bahçe katı villa 1 milyon lira

Bahçeli Vadi’de bahçe katı villaların fiyatları 949 bin liradan başlayarak 1 milyon 62 bin liraya kadar yükseliyor. Fitness center, yüzme havuzu, açık ve kapalı otoparkların yer aldığı Bahçeli Vadi, Çengelköy’de inşa ediliyor. Dekar Yapı ve Yatırım imzasıyla hayata geçirilen proje, 10 bin metrekare bir alan üzerinde yükseliyor. 30 daire ve 28 dubleks bahçeli ev olmak üzere toplam 58 konuttan meydana gelen proje, 2013 yılının Ekim ayında tamamlanarak sahiplerine teslim edilecek.

Yazarlar