Ekonomi TV’de ekran kıvrıldı diş fırçası akıllandı

TV’de ekran kıvrıldı diş fırçası akıllandı

08.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Teknoloji şovu CES 2019’a ilginç ürünler damgalarını vuruyor. Kıvrılabilen ekrana sahip TV, fırçalamayı hızlandıran akıllı diş fırçası, sürücüye yardım eden hologram bunlar arasında

TV’de ekran kıvrıldı diş fırçası akıllandı

Dünyanın en büyük teknoloji şovu CES 2019, bugün kapılarını açıyor. Fuar dünyanın dört bir yanından binlerce kişiyi bir araya topluyor. 11 Ocak’a kadar açık kalacak olan fuara pek çok alanda ilginç ürünler de damga vuracak. Bazı ilginç ürünler büyük markaların bazıları da startup’ların icatları olarak öne çıkıyor. Fuarda sergilenecek ilginç ürünlere göz attık.

Haberin Devamı

DEV EKRANLAR

Samsung, The Wall televizyonuyla fuarda ilgi odağı oluyor. 146 inç ekran boyutu ve 75 inç’lik ekrana sahip televizyon modelini ÇES 2019’da tanıttı. Samsung geçen yılki fuarda bu televizyonun 4K teknolojisine sahip olanını lanse etmişti. İlk ev tipi Micro LED TV olan televizyon halen bu alandaki öncülüğünü sürdürüyor. Micro LED ekran eknolojisinin ileride LCD ve OLED’in yerini alması bekleniyor. Micro LED ekranlar diğerlerine göre daha hafif, parlak, ince ve daha düşük güç tüketimine sahip.

TV’de ekran kıvrıldı diş fırçası akıllandı

Samsung, bu televizyonları bu yıl pazara sunuyor olacak. Henüz fiyatı açıklanmadı.

10 SANİYEDE ŞİPŞAK FIRÇALAMA

Akıllı diş fırçası Y-Brush da fuarda ilgi gören cihazlardan. Bu cihaz dişlerinizi fırçalama zamanını 10 saniyeye düşürüyor. Diş macunu ekleyerek Y-Brush’ı ağzınıza yerleştirin ve çalıştırın. Fırça titreştikçe, siz beş saniyelik çiğneme hareketi yapın. Sonra çekerek bu hareketi tekrar edin ve sonuç bembeyaz dişler. Diğer tuhaf cihazların aksine bu akıllı diş fırçası piyasaya kısa süre sonra sürülecek. Nisan ayında satışa çıkacak. Fiyatı 125 dolar.

Haberin Devamı

TV’de ekran kıvrıldı diş fırçası akıllandı

Kıvrılabilen televizyon

LG, kıvrılabilen OLED TV’sini fuarda tanıttı.TV’nin şaşırtan formu, ThinQ yapay zeka özelliği ve ikinci nesil Alpha 9 işlemcisiyle TV kullanım şeklini bütünüyle değiştirmeyi hedefliyor. Sihirli bir şekilde görünüp kaybolabilen bir ekrana sahip OLED TV, kullanıcıları klasik televizyon sınırlarından kurtarıp, kendi kişisel alanlarını belirleme konusunda özgür bırakıyor. Kullanıcılar, ‘tam görünüm’, ‘yarı görünüm’ ve ‘sıfır görünüm’ seçeneklerinden birini seçiyor.

TV’de ekran kıvrıldı diş fırçası akıllandı

Sürücüye holografik yardım

Sürücülerin en büyük sorunu araba kullanıyorken navigayona bakmak, müziği açmak ya da radyo kanalları arasında dolaşmak. CES 2019’da tanıtılacak olan holografik araç asistanı EyeDrive bu sorunu ortadan kaldırıyor. Navigasyonunuzu, müzik ve aramalarınızı doğrudan arabanın ön camında görmenizi sağlıyor.

Kullanıcılar ellerini kullanarak müzikler ve cep telefonlarındaki kişiler arasında kolayca gezinebilecek. En ilginç ürünleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

TV’de ekran kıvrıldı diş fırçası akıllandı

Daha derin uyku için

Philips’in SmartSleep’i de CES 2019’un ilginç icatları arasında. Kulaklık şeklindeki bu cihaz daha iyi uyku uyumanızı ve uykunuzun kalitesinin daha iyi olmasını sağlıyor. Bünyesindeki özel sensörler sayesinde uyku esnasında yaşadığınız sıkıntıları gideriyor. Kulaklık uyku esnasında yavaş bir titreşim yayarak uykunun derinleşmesini sağlıyor. Bunu beyin dalgaları ve nefes alma en düşük seviyesindeyken yapıyor. Kafa bandı şeklinde olan ürün kumaştan yapılmış.

TV’de ekran kıvrıldı diş fırçası akıllandı