Ekonomi Ufak dokunuşla özgün banyolar

Ufak dokunuşla özgün banyolar

15.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyadaki farklı mimarileri inceleyen Yüksek Mimar Bahar Aykaç, bu haftaki köşesinde Milano’daki dikey ormanı anlattı. Ufak dokunuşlarla özgün banyolar yaratmanın sırlarını da açıklayan Aykaç, tasarım dünyasının kapılarını aralıyor

Ufak dokunuşla özgün banyolar

Banyolar evimizin hem temizlenme ve arınma, hem de dinlenme ve rahatlama mekânlarıdır. Kendimizle baş başa kaldığımız bu mekânları ufak dokunuşlarla daha keyifli ve özgün bir hale getirebiliriz. İşte banyomuzun atmosferini çok fazla para harcamadan değiştirebilmenin püf noktaları:
* Banyoda kullanmanızın gereken malzemeleri birer dekorasyon aracı olarak görmelisiniz. Örneğin, sabun, fırça ve traş gereçlerini koyduğunuz kapları banyonuzla kontrast yaratacak, esprili objelerden seçebilirsiniz. Havluluk ve tuvalet kağıtlıklarını da dekoratif olarak kullanmak mümkün.
* Banyonuzda, renkli, desenli ya da düz hasır sepetler çok kullanışlı olacak ve sıcak bir hava yaratacaktır. Modern bir etki istiyorsanız hasır yerine metal sepetleri kullanabilirsiniz. Sepetlerin içlerine kokulu sabunlar, el havluları tuvalet kağıtları konabilir. Unutmayın en güzel aksesuar fonksiyonel olandır.
* Banyoda ‘ayna’ en gerekli aksesuarlardan biridir. Eski aynanızı özgün tasarımlı, geniş çerçeveli, çarpıcı bir ayna ile değiştirmek iyi fikir olabilir. Aynı şekilde ecza dolabınız için de hayal gücünüzü kullanın. Ecza dolabı olarak satılan ürünlere değil, diğer küçük şık dolaplara bakın mesela.
* Duş perdesini değiştirmek de ufak ama etkili bir çözümdür.
* Banyonuz da ufak bir boya işine de girişebilirsiniz. Özellikle lavabo yüksekliğini hiza alarak, alt kısımları daha koyu bir tonda renklendirmek banyonuza yeni ve taze bir hava katacaktır.
* Son olarak kokulu mumlar, güneş istemeyen canlı çiçekler, rengarenk kurutulmuş çiçekler banyonuza keyif katacak basit ama etkili dokunuşlardır.

Haberin Devamı

TASARIM DÜNYASI

TÜRK TASARIMCILARA AMERİKA’DAN ÖDÜL

Türk tasarımcılar aldıkları uluslararası ödüller ile bizleri sevindiriyor.
Son olarak, Derin Design koleksiyonundan Aziz Sarıyer tasarımı Wide Two ile Defne Koz tasarımı Spessore, Şikago’da ‘Good Design Award 2013’ ödülünü kazandı. Aziz Sarıyer tasarımı ‘wide-two’ boğumlardan oluşan gövdesi ve dört bir yana açık ayaklarıyla ikonik bir kanepe ve koltuk tasarımı. Rahat ve geniş oturumuyla konforlu, akıcı formuyla ise modern bir ürün.
Defne Koz tasarımı ‘spessore’ ise temel öğeleri akıcı bir formda çözümlenen özgün bir masa, Hem ev hem de ofis kullanımına uygun olan Spessore, farklı malzeme seçimleriyle, yalın formunu ve detaylarını ortaya çıkaran özenli bir tasarım.

Haberin Devamı

İLGİNÇ PROJELER

DÜNYANIN İLK DİKEY ORMANI

Milano’daki Bosco Verticale, dünyanın ilk dikey ormanı olma özelliğini taşıyor. Stefano Boeri imzasını taşıyan proje konut olarak kullanılacak 27 katlı bir kule.

Mikro klimatik ortam yaratılan binada bitkilerin çeşitliliği ve karakteristik özellikleri, nemin sağlanmasını, karbondioksit ve kirli havanın absorbe edilmesini ve binanın radyasyon ve gürültü kirliliğinden korunmasını sağlıyor. Binada yıllık enerji harcaması da büyük ölçüde azalmış durumda. Bosco Verticale’deki her daire, ağaçlar ve bitkilerle kaplı balkon ve teraslara sahip. Bitkiler yazın hoş bir serinlik sağlarken, kışın ise yapraklarını döken ağaçlar mekânlara gün ışığının girmesine olanak sağlıyor. Projede 10 bin metrekare alan bitkilere ayrılmış. Proje yılsonuna doğru tamamlanmış olacak.