Ekonomi Ülker’in Gözde’si enerji oldu

Ülker’in Gözde’si enerji oldu

17.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ülker’i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding’in yatırım şirketi Gözde Girişim, enerji sektörüne girdi.

Ülker’in Gözde’si enerji oldu

Halka açık Gözde Girişim, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Denizli’de 403 megavatlık doğalgaz çevrim santralı planlayan Alartes Enerji’nin yüzde 51’ini Sekoya Enerji’den satın aldığını belirtti.
Açıklamada özetle, “Genel olarak enerji sektörüne yatırım yapma ilke kararı doğrultusunda Gözde, Alartes Enerji’nin yüzde 51’ini, gerekli EPDK ve Rekabet Kurulu onayları tamamlanmak koşuluyla, Sekoya Enerji’den satın almıştır. Gözde, enerji sektöründe, özellikle yenilenebilir enerji alanında yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edecektir” denildi.

Gana’ya kadar uzandı
KAP’a yapılan açıklamada hisse alımının 51 bin TL’ye yapıldığı açıklandı. Alartes Enerji’nin haziranda yapılan genel kurulunda 100 bin liralık sermayesi 80 milyon 600 bin liraya çıkarılmıştı. Satış öncesi Alartes’in yüzde 70’i Sekoya Enerji’ye aitti. İsmini Kaliforniya’da yetişen dünyanın en uzun ağacı sekoyadan alan Sekoya Enerji ise Bank Asya eski genel müdürü Ünal Kabaca’ya ait. Şirkette yüzde 88’in üzerinde paya sahip olan Kabaca’nın ABK Enerji şirketiyle de İzmir Söke’de rüzgâr santralı yatırımı var. Ünal Kabaca, Gana’da da enerji ve rezidans yatırımlarıyla da ilgileniyor.