Ekonomi Ümit Boyner: Herşey piyasaların beklentisi ölçüsünde

Ümit Boyner: Herşey piyasaların beklentisi ölçüsünde

01.10.2011 - 14:35 | Son Güncellenme:

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, "Piyasalardaki dalgalanmaların veya emtia fiyatlarındaki dalgalanmaların dünyadaki gelişmelere çok paralel olduğunu düşünüyorum. Burada çok ciddi bir yeniden düzenleme gerekmeyecek. Bunlar hep piyasanın beklentileri ölçüsünde oluyor" dedi.

Ümit Boyner: Herşey piyasaların beklentisi ölçüsünde


Boyner, TÜSİAD tarafından basına kapalı olarak düzenlenen "CEO Forumu"nun ardından yaptığı açıklamada, forumda dünyanın içinden geçtiği bu dalgalı süreçte, merkez bankalarının rolü ile ilgili Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’yı dinleme imkanı bulduklarını söyledi.

Kendilerini daha çok ilgilendiren konunun, dünyanın, Avrupa’nın ve ABD’nin içinde yaşadığı yönetişim krizini nasıl çözeceği olduğunu ifade eden Boyner, şunları kaydetti: "Burada merkez bankalarına, fiyat istikrarını ve finansal istikrarı sağlamanın ötesinde görevler de yüklendi. Son kredi mercii olma konusunda bir beklenti küresel anlamda arttı. Bu konudaki gelişmeleri Sayın Başkanla tartışma imkanı bulduk. Özel sektör olarak küresel krizden ve küresel karar alma süreçlerinden hepimiz etkileneceği için 21 Temmuzda alınan kararların hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bu konuda Avrupa parlamentolarında hareketlenme başladı. Bu önemli diye düşünüyoruz." G20’nin çok önemsedikleri bir platform olduğunu, bu konuların eşgüdümlü hareket etme ve eşgüdümlü karar almakla çözüleceği bir platform olduğunu ve G20’nin Kasım’da Cannes’te bir toplantısı olacağını söyleyen Boyner, "Biz de TÜSİAD olarak G20’nin iş dünyasını ilgilendiren kısmında, B20 platformunda Küresel Yönetişim Çalışma Grubu’nun yöneticisiyiz. Burada Sayın Başkandan merkez banklarının buradaki rolü ve politikaları konusunda da fikir alabildik.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunabildik. Bizim için çok yararlı bir toplantı oldu" diye konuştu.

Soruları da yanıtlayan Boyner, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki zammın maliyetlere etkisine ilişkin bir soruya karşılık ise "Piyasalardaki dalgalanmaların veya emtia fiyatlarındaki dalgalanmaların dünyadaki gelişmelere çok paralel olduğunu düşünüyorum. Bu fiyat mekanizmaları yerine oturdukça hepimiz buna göre beklentilerimizi düzenliyoruz. Burada çok ciddi bir yeniden düzenleme gerekmeyecek. Bunlar hep piyasanın beklentileri ölçüsünde oluyor diye düşünüyoruz" yanıtını verdi.