Ekonomi Unakıtan özelleştirme için ABD'ye gitti

Unakıtan özelleştirme için ABD'ye gitti

09.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Unakıtan özelleştirme için ABD'ye gitti

Unakıtan özelleştirme için ABDye gitti



     Özelleştirme yasa taslağıyla, Türk Telekom özelleştirmesinde kullanılmak üzere hisse senedine çevrilebilir tahvil imkânı getiriliyor.
     Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakanlar Kurulu'nda bekleyen taslakta, imzalar tamamlanmak üzere.
     Taslakta, T. Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin, hisse senedine çevrilebilir tahvili kullanmaya imkân veren bir düzenleme yapılıyor. Burada T. Telekom hisselerini doğrudan satmak yerine tahvil satışa sunulurken, alıcı isterse T. Telekom özelleştirildiğinde bunu hisse senedine çevirebilecek. Başka bir deyişle yatırımcı, faizi ve vadesi belli olacak tahvili, T. Telekom özelleştirmesiyle birlikte piyasa fiyatı üzerinden hisse senedine çevirme imkânına sahip olacak. Bu yolla 200-500 milyon dolar arasında bir satışın gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.
     Öte yandan taslakla ikinci kez ihaleye çıkacak kuruluşlarda fiyat tek unsur olmaktan çıkarılıyor. Bu kuruluşlarda, yatırım, istihdam ve üretime yönelik projeleri olanlara öncelik tanınacak. Taslakla Milli Piyango'nun özelleştirilmesine imkân veren düzenlemeler de getiriliyor.
     
     Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin bir anda bozulacak ilişkilerden olmadığını belirterek, "Hassas olan problemler var, onlar da görüşmelerle giderilir" dedi.
     ABD'de yatırımcılarla görüşeceğini bildiren Unakıtan, Türkiye'deki özelleştirmeyi ve Türk ekonomisini anlatacağını kaydetti. Unakıtan ile birlikte ÖİB Başkanı Metin Kilci de ABD'ye gitti. Unakıtan ve beraberindeki heyet New York ve Boston'da roadshowlara katılacak. Heyet cumartesi günü Türkiye'ye dönecek.
     


EKONOMİ


Fon, İmar Bankası için 1 katrilyon borçlanıyor
'Kim bu Türkler?'
Yeni şefin önünde program tartışması
Sakıp Sabancı ABD'de böbrek ameliyatı olacak
Faiz yüzde 54'ten döndü
Ek vergiler olmasa, borçlanacaktık
TÜSİAD: Kurla ilgili sıkıntımız yok
Sanayi üretimi yüzde 4.8 arttı
Türk Telekom tahvilinden 500 milyon dolar bekleniyor
Bankacılar, 'Bizi de dinleyin' dedi
Dış açık 7 milyar dolar
Damat - Tween World işbirliği
'Telekom'un geliri 600 trilyon lira artacak'
61 yaşta emeklilik TBMM'den geçti
TEKZİP
Doğan Yayın Holding'in reklam geliri yüzde 26 arttı