Ekonomi Ünlülerin yuvası ona emanet

Ünlülerin yuvası ona emanet

24.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Resim sergilerini, diplomatların antikalarını, siyasiler, futbolcular ve Türkiye'ye atanan yabancı yöneticilerin ev eşyalarını 28 yaşında genç bir yönetici taşıyor

Ünlülerin yuvası ona emanet




Bundan 37 yıl önce küçük bir ofiste faaliyete başlayan Asya Nakliyat, bugün, siyasilerden sefirlere, futbolculardan sanatçılara kadar pek çok ünlünün evini taşıyan nakliye devi haline geldi. Sadece yurtiçinde değil, kıtalararası ev taşımacılığı da yapan şirketin başında ise Ebru Demirel var.
1963 yılında babası İlhan Demirel tarafından kurulan Asya Nakliyat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na kadar yükselen Demirel, henüz 28 yaşında.
Ağırlıklı olarak yabancılara ve diplomatlara nakliye, depolama ve danışmanlık hizmeti verdiklerini söyleyen Demirel, evlerini taşıdıkları kişilerin mahremiyetine girdikleri için hizmet kalitesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Şirketin bine yakın acentesi bulunduğuhu belirten Demirel, aynı zamanda Ankara, Adana ve izmir'de de şubeleri bulunduğunu kaydetti.
Büyükşehirlerde yabancı sermayeli kuruluş sayısının fazla olduğu için Türkiye'ye atanan üst düzey yöneticilerin eşyalarını taşıdıklarını söyleyen Demirel, özellikle Ankara'da diplomasi ve dış işlerinde çalışanlara nakliye hizmeti verdiklerini kaydetti.

'Kadın olmak avantaj'

Özellikle sefirlerin tablo ve antika değerinde eski eşyaları bulunduğnu söyleyen Demirel, bu konuda uzmanlaştıkları için ürünün paketlenmesinden teslimata kadar süreçleri tamamen kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Bir bayan olarak sektörde çok fazla kadın yönetici bulunmadığına dikkat çeken Demirel, "Ben nakliyeci olacağım diye büyümedim. Ancak, kadın olarak evle kurduğunuz ilişki işinize de yansıyor. Eşyaya nasıl dokunacağımı biliyorum. Dolayısıyla, kadın olmanın dezavantajlarını değil avantajlarını yaşıyorum" dedi. Nakliyenin stresli bir iş olduğuna dikkat çeken Demirel, "ABD'ye giden eşyanın içinden çıkmayan bir kovanın sorumluluğunu taşımak zorundasınız" diye konuştu.

Erdal İnönü'nün eşyalarını depoladılar

Asya Nakliyat'un bugüne kadar evini taşıdığı onlarca ünlü bulunuyor. Erdal İnönü'den Beşiktaş'ın eski futbolcusu Amokachi'ye, Zeynep Özal'dan ressam Bedri Baykam'a kadar onlarca ünlü ismin evini emanet ettiği şirket ayrıca, Borusan, Yapı Kredi, Tarih Vakfı'nın düzenlediği sergilerin eşyalarını da taşıyor.
Erdal İnönü'nün ev ve ofis eşyalarını üç yıl önce uzun süre depoladıklarını anlatan Ebru Demirel, Dünya Bankası'nda çalıştığı dönemde Turgut Özal'ın arabasını ve eşyalarını da taşıdıklarını belirtti.
Turgut Özal'ın eşyalarına çok düşkün olduğunu söyleyen Demirel, "Bizi sık sık arayıp eşyaları ne zaman ulaşacak diye sormuştu" dedi.
Özellikle tayinleri çıkan dışişleri mensupları ve göreve atanan özel sektör çalışanlarının ev eşyalarını depolamayı tercih ettiklerini söyleyen Demirel, son olarak Mercedes Benz Türk'ün Genel Müdürü Till Becker'ın eşyalarını Almanya'dan getirdiklerini kaydeti.
Şirketin diğer müşterileri arasında yabancı basın mensupları, Sony, Gillet, Unilever, Motorola, Siemens, Ericsson, Finansbank, Garanti Bankası, Nokia, Coca - Cola, Hugo - Boss ve Koç Lisesi bulunuyor.