Ekonomi ‘Usulsüz taltif’te 17 kişiye iddianame

‘Usulsüz taltif’te 17 kişiye iddianame

29.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 17 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

‘Usulsüz taltif’te 17 kişiye iddianame


Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen’in hazırladığı iddianame, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Tutuklu kalmamıştı
İddianamede, şüpheli olarak gösterilen 17 kişiye, “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği”, “kamu, kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlaması yöneltildiği kaydedildi. Mahkemenin, iddianame ulaştıktan sonra 15 gün değerlendirme süresi bulunuyor.
Bazı polislere usulsüz maaş taltifi verildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın kardeşi 2. Sınıf Emniyet Müdürü Halil Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 14 polis gözaltına alınmıştı. Dumanlı’nın da aralararında bulunduğu 11 polis, savcılığın adli kontrol talebine karşın serbest bırakılırken, 3 polisin ise tutuklanmasına karar verilmişti. Tutuklanan üç polisin, hangi personelin izinde, yurtdışında veya hasta olduğu kaydının tutulduğu bilgisayarlara giriş yetkisi olan personel olduğu iddia edilmişti. Tutuklanan üç polis de, 5 gün tutuklu kaldıktan sonra yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.