Ekonomi ‘Uzak pazarlara odaklanmalıyız’

‘Uzak pazarlara odaklanmalıyız’

09.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Başkanlığına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden seçildi.

‘Uzak pazarlara odaklanmalıyız’

Genel Kurul’da konuşan Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının uzak pazarlara odaklanması belirten şöyle dedi: “Doğru bir stratejiyle ihracat ve dış yatırımlar, büyümenin lokomotifi olabilir. Bunu yaparken, öncelikle sadece yakın coğrafyamıza değil, uzak pazarlara da odaklanmamız lazım. Bunun için de yeni partnerlere ihtiyacımız var.”
Genel Kurulda ICC Türkiye’nin 20 kişiden oluşan yönetim kurulu da belirlendi. Yönetim kuruluna üye şirketleri temsilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Türkiye Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, Kent Kart Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Basmacı ve Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi ve ICC Tahkim Divanı Üyesi Ziya Akıncı seçildi.
TOBB ve oda-borsaları temsilen ise Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Sinop TSO Başkanı Erol Derici, Isparta TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Afyonkarahisar TSO Başkanı Hüsnü Serteser, Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün, Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ömer Abdullah Özdemir, Adana TB Başkanı Muammer Çalışkan, Nizip TB Başkanı İbrahim Sarı, Ankara TB Meclis üyesi İbrahim Öztürk ve TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz seçildi.