Ekonomi VADİDEKİ YILDIZ BEYLİKDÜZÜ’NE ÇIKIYOR

VADİDEKİ YILDIZ BEYLİKDÜZÜ’NE ÇIKIYOR

12.12.2010 - 02:16 | Son Güncellenme:

Dizi sponsorlukları ve en son Kurtlar Vadisi'nin yıldızı Necati Şaşmaz'ın rol aldığı reklam filmiyle ilgiyi bir anda üzerine toplayan Ukra City, Beylikdüzü'ne 1 milyar dolarlık projenin senaryosunu kuruyor

VADİDEKİ YILDIZ BEYLİKDÜZÜ’NE ÇIKIYOR

Ukra İnşaat, aslında pek çok markalı projeye hayat veren bir isim. Son yedi yılda 3 bin 920 daireyi teslim etti. Tamamladığı projelerin arasında Öykü Evleri, Şelale Plaza ve Sedai Plaza var. Şimdi Han Plus, Hane Plus ve Ukra City projelerinin üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, onun isminin geniş kitlelere duyurulması son dönemlerdeki dizi sponsorluğu ve çektiği reklam filmiyle oldu. Sponsor olduğu Kurtlar Vadisi isimli diziyle geniş kitlelere ilk kez merhaba diyen, devamını Tarafsız Bölge, Av Mevsimi gibi program ve sinema filmleriyle getiren şirket, dizide 'Polat' karakterini canlandıran Necati Şaşmaz'ın rol aldığı reklam filmiyle bir kez daha gündeme gelmesini bildi. Şimdi, bu rüzgârı arkasına alan Ukra inşaat, 2010'u rakiplerini kıskandıracak kadar büyük bir projeye başlayarak kapatmayı planlıyor.
2010’un son günlerine girerken gelecek yıl planlarını belirlediklerini açıklayan Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, rakiplerini de meraklandıracak 2011 hedeflerini şu cümlelerle anlattı: “2011 yılında AB hedef kitlesine hitap edecek yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Proje, Beylikdüzü’nde olacak ve toplam değeri 1 milyar doları bulacak.” Yavuz, projenin ayrıntıları hakkında ise şimdilik daha fazla bilgi vermeyi doğru bulmuyor.

Haberin Devamı

BİRİ YILBAŞINDA BİRİ YIL SONUNDA İKİ PROJE
Şu anda Beylikdüzü'nde gerçekleştireceği 1 milyar dolarlık projeyle ilgili son planlarını yapan Atilla Yavuz, 2011'de şu anda üzerinde çalıştığı iki projeyi tamamlamayı hedefliyor. Bunlardan biri bitiş tarihi olarak Ocak 2011'in belirlendiği ve Esenyurt'ta 45 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Han Plus. 19 kattan ve 378 birimden oluşan proje, ofis ve home-ofis, konseptinde tasarlandı. İlk dört katında AVM, sekizinci katta ofislerin ve yer altında kalan dört katta ise home ofislerin yer aldığı projedeki bir diğer ilginç de 13’üncü katta fitness, sauna ve hamam bulunuyor.
Aralık 2011'de tamamlanacak olan Hane Plus ise 800 konut ve sekiz işyerinden oluşuyor. 10 bin metrekarelik proje, özellikle Marmara Denizi, Küçükçekmece Gölü ve Adalar manzarasıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

SON REKLAM BÜTÇESİ 8 MİLYON DOLAR
Ukra İnşaat'ın markalaşma stratejisinde reklam ve sponsorluk kampanyalarının özel bir yeri var. Tarafsız Bölge, Kurtlar Vadisi Pusu gibi yapımlara sponsor olan Ukra İnşaat, Av Mevsimi filmi ile Kurtlar Vadisi Filistin gibi sinema filmlerine de sponsor olarak adından söz ettirdi.
Atilla Yavuz, 'Neden sponsorluk ve neden bu programlar' sorumuzu ise su sözlerle yanıtlıyor: "Bilinilirlik ve güvenin çok önemli olduğunu biliyoruz. Sponsorluklara bilinirliliğimize katkısı olacağı düşüncesiyle başladık. Sonuçta AGB datası yüksek izlenilirlik oranı olan program ve dizileri değerlendirdik. Sinema sponsorluğumuz Av Mevsimi ve sonrasında Kurtlar Vadisi Filistin bizim için Türk sinemasını destekleme amacıyla gündemimize geldi.”
Yavuz, Ukra City’nin reklamlarında neden Necati Şaşmaz’ı tercih ettikleri sorusunu ise yine dikkat çekecek cümlelerle cevaplıyor: “Yapılan güven endeksi araştırmalarında Necati Şaşmaz güçlü bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Biz Polat Alemdar değil, Necati Şaşmaz olarak reklam filmimizi hazırladık. Ve gelen yorumlar çok olumlu.” şeklinde cevap veriyor. Hemen hatırlatalım; reklam bütçesini yıllık yerine kampanya bazında belirleyen firmanın, son reklam kampanya bütçesi 8 milyon dolar.

Haberin Devamı

ŞAŞMAZ’IN OYNADIĞI UKRA CITY
Necati Şaşmaz'ın reklam filminde rol aldığı proje 42 dönüm üzerine tasarlandı. Mimarisi ilginç: Altı adet kare ve 1 adet yıldız bloktan oluşuyor. Bloklar birbirinin manzarasını kesmeyecek şekilde köşe köşeye komşuluk yapıyor. Dairelerin değişen büyüklüklerde yeşil botanik kat bahçeleri blok mimarilerini ve cephelerini tekdüzelikten kurtarıyor. Biri 560 metrekarelik üç iddialı havuzun yer aldığı projede Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, fitness ve market gibi sosyal donatılar yer alıyor.
Aralık 2012'de tamamlanacak olan proje 2 bin 650 konut ve 70 işyerinden oluşuyor. Dairelerin üç tip olarak tasarlanırken fiyatlar ise 75 bin TL'den 250 bin TL'ye kadar uzanıyor.