Ekonomi Venedik’ten esinlendi saray dairesi tasarladı

Venedik’ten esinlendi saray dairesi tasarladı

16.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziosmanpaşa’daki Venezia projesinin yeni etabı olan Venedik Sarayları’ndaki 1000 daire satışa çıktı. Körfez ülkelerindeki yatırımcıları hedefleyen proje tamamlandığında Venedik’tekine benzer karnavala ev sahipliği yapacak.

Venedik’ten esinlendi  saray dairesi tasarladı

Gerçekleştirdiği konsept projelerle gayrimenkul sektörüne yeni açılımlar getiren Via Properties, Gürsoy Grup ile birlikte Gaziosmanpaşa’daki Kiptaş’ın arsasında hayata geçirdiği Venezia projesinin yeni etabında saray daireleri yapmaya karar verdi. Venedik’ten esinlenerek hayata geçirilen Venezia’nın 1000 konuttan oluşan Venedik Sarayları satışa çıktı.
Via Properties & Gürsoy Grup Yönetim Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, İstanbul’un dünyada marka şehir olması için projelerinde farklı konseptleri hayata geçirdiklerini belirterek, Venedik saraylarından esinlendikleri proje için özel bir ekiple çalıştıklarını söyledi.
Coşkun Bayraktar, 5 kişilik mimari ekibin Venedik’e giderek sarayları incelediğini ve projenin buna göre planladığını anlatarak, “Venedik Sarayları sadece ismini değil, tarzını ve ruhunu da oradan alıyor. Venedik’in benzerleri Las Vegas ve Katar’da yapıldı ama hiçbiri bu kadar başarılı olamadı” dedi.
Coşkun Bayraktar, temalı proje yaparken özel inşaat tekniklerinin kullanıldığını ifade ederek, “Projenin gerçeğine uygun olması için çok iyi bir ekiple çalışıyoruz. Vialand projemizde de farklı temalar üzerine çalıştığımız için bu konuda oldukça deneyim kazandık” diye konuştu.
% 20’si yabancıya satıldı
Coşkun Bayraktar, projelerine genelde yatırımcıların ilgi gösterdiğini fakat son dönemde oturumcuların sayısının arttığını vurguladı. Bunun yanı sıra yabancı alıcıların da yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını dile getiren Coşkun Bayraktar, Venezia’nın yüzde 20’sini yabancılara sattıklarını açıkladı. Yabancı alıcılar içinde Körfez ülkelerinin oranının yüzde 70’i bulduğunu belirten Coşkun Bayraktar, şöyle konuştu:
“Şimdiye kadar yabancılara 150 milyon lira değerinde gayrimenkul sattık. ABD’li avukattan, Arabistanlı profesöre kadar farklı ülkelerden insanlar bizden daire aldı. Bu satışları da bire bir satış olarak yaptık. Yani yatırımcılara değil oturumculara sattık. Fonlara ya da toplu almak isteyenlere vermedik. Yurtdışında 8-9 acenteyle çalışıyoruz. Kendi satış kanallarımız da var. Projenin reklam filmlerini de birçok ülkede göstereceğiz. Bu sayede Türkiye’nin tanıtımına da katkı sunuyoruz.”
Karnaval düzenleyecek
Bayraktar, projenin 1.5 milyon liralık değeri bulunduğunu belirterek, “Türkiye’nin en pahalı ilk 5 gayrimenkul yatırımından birini yapıyoruz. Burada ev sahiplerini Venedik kanallarında gondolla gezdireceğiz. Her yıl şubat ayında yapılan Venedik Karnavalı’nı İtalya Konsolosluğu ile birlikte projemizde düzenleyeceğiz” dedi.

‘Yüzde 50 prİm yapacak’
Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, Venedik Sarayları’nın Venezia projesinin tamamlayıcısı olduğunu belirterek, saray konforu sunacakları projenin ilgi gördüğünü söyledi. Cenk Hayırlıoğlu, 1000 konutluk projenin yüzde 20’sine talep topladıklarını vurgulayarak, büyük tasarladıkları dairelerin yüzde 50 prim yapmasını beklediklerini söyledi.
Projenin 2015 mayıs ayında tamamlanarak sahiplerine teslime edileceğine işaret eden Cenk Hayırlıoğlu, şunları söyledi:
“Projede 1+1’den 3+1 dubleks ve teraslı daire seçenekleri yer alıyor. En fazla 2+1 daireler talep görüyor. Fiyatlar 329 bin liradan başlıyor, 1 milyon 900 bin liraya kadar çıkıyor. Saray dairelerine sahip olmak isteyenler yüzde 5 peşinatla, borcunu ödemeye 1 yıl sonra başlayabiliyor ve yüzde 0,80 faiz oranıyla kredi kullanabilecekleri kampanyadan yararlanabiliyor.”

Altından metro geçİyor
Coşkun Bayraktar, projenin en önemli özelliklerinden birinin bulunduğu lokasyon olduğunu vurgulayarak, “Kabataş-Mahmutbey metrosunun bir durağı projenin atma altında yer alıyor. İnşaatımızı da metroya direk bağlantı kurulacak şekilde yapıyoruz. Bu metro hattı 2017 yılında devreye girecek ve projenin değeri daha da artacak. Önümüzde tramvay hattı ve TEM bulunuyor” dedi.

‘Malımız güzel’
Coşkun Bayraktar, Türkiye’nin son dönemde sıkıntılı bir süreçten geçmesine rağmen satışa çıkmaktan çekinmediklerini belirterek, projeye olan güvenleri nedeniyle herhangi bir tedirginlik yaşamadıklarını söyledi. İnsanların cebindeki paranın azalmadığını ve konut almaktan vazgeçmediğini dile getiren Bayraktar, “Sıkıntılar var ama biz malımıza çok güveniyoruz. Proje çok şık ve güzel. Ayrıca piyasada iyi bir algı oluşturduk.
Bizi takip eden yatırımcılarımız var. Yakın bölgede oturup da böyle bir projeden ev sahibi olmak isteyenlere de hitap ediyoruz. Yabancıları da düşündüğümüz de satış sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyoruz” diye konuştu.

2013 yılını 5.9 milyar lira ciro ile kapattı
Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak GYO), başarılı bir ikincil halka arz gerçekleştirdiği 2013 yılını satış konusunda yüksek performansla kapadı.
Şirket, bu yıl 1 Ocak – 31 Aralık 2013 arasında ön satışlar dahil Kamu İhale Kanunu ve Gelir Paylaşımı modeliyle geliştirilen projelerinde 15 bin 175 adet bağımsız birimin satışından toplam 5 milyar 916 milyon 473 bin 990 TL’lik (KDV Hariç) hasılat elde etti.
Son 10 yılın zirvesinde
15 bin konut satış hedefini yılsonu itibari ile 15 bin 175 adet olarak gerçekleştiren Emlak Konut, aralık ayında ise 893 adet bağımsız bölümün satışından, 313 milyon 265 bin 138 TL gelir elde etti.
2013 yılında satışı gerçekleşen bağımsız bölümlerin raporuna göre, 2012 yılı sonunda 9 bin 3 adet bağımsız birimin satışından 3 milyar 358 milyon 671 bin TL gelir elde eden şirket, 2013 yılında yaklaşık 6 milyar lirayı bulan performansı ile hasılatta son 10 yılın zirvesine çıktı.
2004 yılında toplam 540 bağımsız bölümün satışından 51 milyon 216 bin TL hasılat elde eden Emlak Konut, 2013’e gelindiğinde yaklaşık 6 milyar liralık ciro ile Türkiye’deki gayrimenkul sektörü tarihinde şu ana kadar konut üreticisi şirketler bazında bir yıl içerisinde gerçekleştirilen en büyük hasılata imza attı.

6 ilçede yeni proje
2013 yılı içerisinde tamamlamış 19 ihalenin fiziki inşaat süreçlerinin ardından, pazarlama faaliyetlerinin ve yeni ihalelerin devam edeceği yeni bir yıla giren şirket Kartal, Fatih, Başakşehir, Sarıyer, Avcılar ve Ataşehir gibi ilçelerdeki projelerinin satışına başlamayı planlıyor.

Ciroda Bulvar adette Evora
Özülke-Özkar ortaklığında Emlak Konut GYO'nun arsasında inşa edilen Bulvar İstanbul projesi 2013 yılı aralık ayı hasılat şampiyonu oldu. Adet olarak ise Teknik Yapı’nın Tuzla’daki Evora İstanbul projesi birinci oldu.
Bulvar İstanbul projesinde Aralık ayında 182 bağımsız bölüm satışından 70 milyon 107 bin 796 lira gelir elde edildi.

Proje Adet Hasılat (TL)
Bulvar İstanbul 182 70.107.796
Avrupa Konutları Tem 2 103 44.811.555
Ağaoğlu Maslak 1453 48 35.982.702
Evora İstanbul 189 35.698.465
Sarphan Finanspark 35 24.557.031

Hayat Tepe’de ay sonuna kadar yüzde 15 indirim yaptı
Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Bayrampaşa’da yer alan ilk konut projesi Hayat Tepe’de indirim günleri başladı. Ocak sonuna kadar geçerli olacak kampanyada yüzde 15’e varan indirim uygulanıyor.
İstanbul’un tarihi yarımadasına yakınlığıyla öne çıkan ve yeni yaşam alanlarıyla dikkat çeken Bayrampaşa’nın yeni yüzü Hayat Tepe projesi, üçgen mimari özelliğiyle ‘Mutluluk Mimarisi’ olarak tanımlanıyor.
KDV oranı yüzde 1 olacak
Hayat Tepe Bayrampaşa projesinde kaba inşaat tamamlanırken, dış cephe ve iç mekân çalışmalarına geçildi. Eylül ayında teslimi yapılacak projede satışlar da yüzde 50’yi aştı. Merkezi lokasyonuyla öne çıkan Hayat Tepe projesinde başlayan yüzde 15 indirimin yanı sıra yüzde 1 KDV avantajı ile yine yüzde 1 peşinat ve 120 aya varan vade avantajları da alıcılara sunuluyor.
Özak Hayat Tepe Bayrampaşa’da 32 bin metrekare alan üzerinde, ikisi 24, biri 23 katlı 3 bloktan oluşan projede 40 metrekare ile 230 metrekare arasında değişen 1+0’dan 4+1’e kadar değişen seçenekleri bulunuyor.
Proje toplam 546 daireden oluşuyor. Kapalı yüzme havuzu, spor salonu ve basketbol salonu ile daire sahiplerinin 12 ay bu faaliyetlerden yararlanması sağlanıyor.

İspanya’da konutların satışı % 15.9 geriledi
Ekonomik krizle mücadele eden İspanya’da konut krizi devam ediyor. 800 bini bankalara ait olmak üzere toplamda 3,5 milyon boş konutun olduğu İspanya’da ekonomik krizin başladığı 2008’den beri konut satışlarında düşüş yaşanıyor.
Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün (INE) açıkladığı 2013 yılı kasım ayı verilerine göre ülkede kayıtlı 21 bin 847 konut satışı olduğu bildirilirken, bir yıl öncenin aynı dönemine oranla yüzde 15.9’luk düşüş olduğu vurgulandı. Konut satışlarıyla ilgili 2007 yılından bu yana tutulmaya başlanan istatistiklere bakıldığında, 2012 Nisan’daki 21 bin 276 satıştan sonra konut satışındaki en kötü verinin 2013 Kasım’da geldiği belirtildi.

‘Ofis projeleri 2014’ün en kârlı yatırımı olacak’
ASİAD Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği Kurucusu ve Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, 2014 yılında yapılacak en kârlı yatırımın ofis olduğunu söyledi.
Gelişmekte olan bölgelere yönelinmesi gerektiğinin altını çizen Ömer Faruk Başaran, 2014’ün ofis projelerinin yılı olacağını vurgulayarak, “Yapılan araştırmalar ve sektörün gidişatı göz önüne alındığında ofisin yatırımcısına kısa vadede daha fazla kâr sağladığını görüyoruz. Öyle ki iki evi olan biri de ofis yatırımı yapmak için doğru proje arıyor. Ofis yatırımı ile fazla kira geliri sağlama şansı, alıcıyı cezbediyor. Kira getirisi ve primlenme oranı yüksek bölgeler çok iyi incelenmeli” dedi.

Kağıthane’de teslimi yılsonunda yapacak
Yeşildağ İnşaat tarafından Kağıthane bölgesinde hayata geçirilen Mari Rezidans projesinde satışa sunulan 137 daireden 92’si sahiplerini buldu. 2014 yılsonunda anahtar teslimi yapılacak proje, sosyal donatıları ile de dikkat çekiyor.
Yeşildağ İnşaat’ın kentsel dönüşüm kapsamında başlattığı İstanbul’da ilk ada bazında proje olan Mari Rezidans, Kağıthane bölgesinin çarpık kentleşme yüzünü değiştirerek modern ve yaşaması kolay bir yer haline getirmeyi amaçlıyor.
Yüzde 25’i yabancı müşterilere satılan projede, oyun parkı, çok amaçlı toplantı ve sinema salonu, yetişkin hobi odaları, fitness, hamam, sauna ve çatıda seyir terası yer alıyor.
Proje, 2 bin 500 metrekarelik bir alandaki 140 daireden oluşuyor.

Haberin Devamı

134 daireyi 22 Ocak’ta görücüye çıkaracak
Selimoğlu Group tarafından Kartal’da gerçekleştirilen Residence Eagle’ın lansmanı 22 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. 1+0’dan 4+1’e kadar farklı daire seçeneklerinden meydana gelen projede yaşam 2015 yılının Nisan ayında başlayacak. Residence Eagle, denize 5 dakika, marinaya 2 dakika mesafede yükseliyor. Projede dairelerin alanları 45 metrekare ile 168 metrekare arasında farklılık gösteriyor.
Residence Eagle’da 6 adet mağaza da hizmet verecek. 15 katlı tek bloktan meydana gelen proje toplamda 134 konutluk bir proje. 4 bin 200 metrekarelik bir arazi üzerine kurulan projede kamelya, güneşlene terası, AVM bulunuyor.