Ekonomi VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU İSTANBUL BOĞAZI’NI HALKALI’YA TAŞIDI

VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU İSTANBUL BOĞAZI’NI HALKALI’YA TAŞIDI

15.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

2008 yılında ilk satışa çıktığında, toplu konut bölgesi olarak bilinen Halkalı’nın kaderini Bosphorus City projesiyle değiştiren Sinpaş GYO, projeyi tamamladı. 2 bin 796 konutluk proje İstanbul Boğazı’nı Halkalı’ya taşıdı

VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU İSTANBUL BOĞAZI’NI HALKALI’YA TAŞIDI

Sinpaş GYO tarafından geliştirilen ve İstanbul Boğaz’ının temasını Halkalı’ya taşıyan Bosphorus City’de yaşam başladı.
Bosphorus City projesinin 2008 yılında satışa sunulduğunu ve o dönemde firmanın en büyük projesi olduğunu söyleyen Sinpaş GYO Kurumsal İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci, Bosphorus City’nin, yalnızca Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olmadığını, belirterek, “Küçükçekmece’ye geldiğimizde, burası bir toplu konut bölgesi olarak biliniyordu. Bosphorus City’den sonra bölgeye yapılan yatırım anlayışı değişti. Projemizden ilham alınarak geliştirilmiş yeni konsept projeler geldi” dedi.
Bu anlamda projenin Küçükçekmece’nin kaderini değiştirdiğini aktaran Ekinci, “Biz eğer Bosphorus City yerine, yine toplu konut anlayışında bir proje ile gitseydik, süreç bu şekilde devam edecekti. Bu nedenle Bosphorus City Türkiye gayrimenkul sektöründe her anlamda tarihe geçmiş bir proje” diye konuştu.
Projede 1500 kişinin yaşamaya başladığını belirten Ekinci, yakında bu sayının 10 bine ulaşacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Projelerimizi bir bir tamamladık’
“Sinpaş GYO olarak, kaliteli, sağlam, gelecek vaad eden, herkesten farklı projeler üreten, Sinpaş GYO’lu olmanın bir ayrıcalık olduğunu anlatan projeler hayata geçirmek üzere yola çıkmıştık. Bosphorus City ile amacımız yalnızca İstanbul Boğazı’nın bir minyatürünü yapmak değildi, boğaz yaşamını projeye dahil etmekti. Bunu da başardık. Bosphorus City geleneksel mimari ile modern yaşamın bugünün koşullarına göre yorumlandığı bir Boğaz Şehri. Herkese mutlu evler sunmak için yola çıktık, projelerimizi birer birer tamamladık. Sözümüzü tuttuk. Neredeyse tüm projelerimizde yaşam başladı.”
Sinpaş GYO Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Özkan Öztürk ise, projede her anlamda Boğaz yaşamını kurguladıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Burada yaşayan ev sahiplerimiz sabah boğaz kenarında yürüyüş yapıp Ortaköy’de güzel bir kahvaltı ile güne başlayabiliyor. Akşamları boğaz kenarında çay-kahve içmenin keyfini çıkarabilir. Ailesi ile boğaza nazır balık yiyebilir. Açık ve kapalı havuzda, sauna, hamam, fitness imkanlarından yararlanabilir. Bu amaçla yola çıktık ve bunu da gerçekleştirdik. Bir boğaz keyfi de Küçükçekmece’de yaşanıyor artık.”

Intercom ile sipariş veriliyor
Bosphorus City’nin 348 bin metrekarelik konut alanına ek olarak hizmet veren ticari alanının 3 bin 150 metrekare olduğunu söyleyen Öztürk, konut sahiplerinin birçok ihtiyacına dışarı çıkmadan ulaşabileceği Ortaköy Çarşı’dan komşu projelerin de yararlanabileceğini kaydetti.

Öztürk, Bosphorus City sakinlerinin süpermarket, restoran ve diğer mağazalardan diledikleri zaman intercom ile evlerine sipariş verebileceğini anlatarak, “Bölgenin en geniş çaplı sosyal tesisinde alışverişi daha kolay hale getirmek için site içerisinde ücretsiz servis ve hatta boğazdan tekneyle ulaşım imkânı bulunuyor” dedi.

120 dairede satış sürüyor
2 bin 796 konuttan oluşan Bosphorus City’de dairelerin büyük bir bölümü satılırken, 120 dairede satış devam ediyor. Fiyatların 280 bin lira ile 3 milyon 300 bin lira arasında değiştiği projede aidatların metrekaresi 1.75 lira olarak belirlendi.
70 metrekare 1+1 dairelerin aidatı 122.500 lira iken, ekstra hizmet isteyen ev sahipleri ise sadece kullandıkları hizmetlerin bedelini ödüyor. Site sakinleri de bu aidat karşılığında Sports International’ın yönettiği içinde özel ısıtma sistemli yarı olimpik kapalı havuzun da bulun da sayısız hizmetten faydalanabiliyor.

Haberin Devamı

MALTEPE’DE ÇİFTE KAMPANYA DÖNEMİ

Orijinal tasarımlarıyla konut sektöründe farklı projeler geliştiren Dap Yapı, Maltepe’de, E-5’e sıfır noktasında konumlanan konsept projeleri için kampanya düzenledi. Buna göre projedeki konutlar, 179 bin liradan başlayan fiyatlarla 50 ay vade, sıfır faiz imkânı ve sabit ödeme avantajıyla satışa çıkarılıyor.
Dans eden kadın ve erkek figüründen yola çıkılarak tasarlanan Tango Kule’de 129 adet stüdyo ve 63 adet 1+1 olmak üzere toplam 192 adet rezidans daire yer alıyor. Yüzde 70’inin satışının tamamlandığı proje, 21 kattan oluşuyor. Deniz dalgasından esinlenerek tasarlanan Dalga Kule ise 22’şer katlı 2 kuleden oluşuyor. 369 adet stüdyo, 1+1 ve 2+1 rezidans dairenin yer aldığı proje, E-5’e 600 metre, sahil yoluna 800 metre mesafede konumlanıyor.

Haberin Devamı

Yeni proje Çağlayan’a
Adalar manzaralı Tango ve Dalga Kule’de, resepsiyon, çağrı merkezi, danışmanlık, kat hizmeti, temizlik, bakım-onarım gibi hizmetler sunuluyor. Ayrıca projelerin hemen yanında bulunan Dap Royal Center bünyesindeki DAP Club ortak kullanıma açılıyor.
Konut sahipleri açık ve kapalı yüzme havuzları, restoran, Türk Hamamı, sauna, fitness, yoga ve plates salonu gibi sosyal donatılardan yararlanabiliyor.
Konut projeleriyle başta Arap ülkeleri olmak üzere pek çok Ortadoğulu ve Avrupalı yatırımcıların ilgilisini çeken Dap Yapı, Çağlayan’da gerçekleştirdiği yeni projesi DZO’nun lansman öncesi ön satışlarına da başladı.

TOKİ’DEN 145 BİN KİŞİYE YÜZDE 17 İNDİRİM GELİYOR

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının beklediği 2012 yılının ilk ve son indirim kampanyasını başlatıyor. 145 bin kişinin yararlanacağı kampanyada, idare, peşin ve 3 ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sağlıyor. Buna göre, borç bakiyesini peşin olarak kapatanlar yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitler halinde kapatanlar ise yüzde 17 indirimden yararlanacak.

Haberin Devamı

Kampanya kapsamında söz konusu indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek. İndirim kampanyası için başvurular 20 Eylül-19 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak. Kampanyadan yararlanjmak isteyen alıcıların, Eylül 2012’de dahil olmak üzere başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmış olmaları gerekiyor.

Kredi imkânı verilecek
TOKİ’nin indirim kampanyasından, satışları 2010 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2010 yılı sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri halihazırda devam eden, konut ve işyerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler ise kampanya dışında tutuldu.
Kampanya kapsamına alınan projelerdeki 2010 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2010 yılı sonuna kadar başlamış geri ödemeleri halihazırda devam eden konut ve işyeri alıcıları (vadesi 12 ay ve daha az kalan konut ve işyerleri hariç) borç bakiyelerini kapatarak indirimden faydalanmak istemeleri halinde ilgili bankalardan konut kredisi kullanabilecekler. Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı Projeleri İndirim Kampanyası’na dahil edilmedi.

Her yıl düzenlİyor
TOKİ, hem kaynak ihtiyacını karşılamak hem de borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşların isteklerine yanıt vermek için her yıl erken ödeme indirim kampanyası düzenliyor. İndirim oranları belirlenirken, enflasyon oranları ile bankaların kredi faiz oranları dikkate alınıyor. TOKİ, bankalardan faizle kredi almak yerine, borç bakiyelerinde indirim yapıp, borcunu erken tahsil etmeyi tercih edebiliyor.

Kentsel dönüşümün ilk adımı Kocaeli’de atıldı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hasarlı binaların yıkımına başlandı. Bu kapsamda ilk olarak Bağlarbaşı mahallesinde bulunan ve üç ayrı bloktan oluşan toplam 36 dairenin bulunduğu Aslan Çimento Blokları yıkılıyor. Valilik tarafından yapılan tespitte, depremde hasar gören 424 binanın onarım kararına rağmen onarılmadığı belirlenmişti.
Darıca Belediyesi, daire sahiplerinin yaptığı başvuru üzerinde üç ayrı bloktan oluşan Aslan Çimento Blokları’nda uzman ekiplerle inceleme yaptı. Ekiplerin yıkım kararı almasının ardından dün yıkıma başlandı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak daire sahipleriyle yapılan toplantılarda izlenecek yolun belirlendiğini ve vakit kaybetmeden çalışmalara başlandığını belirterek şunları söyledi:

“Deprem riski bulunan ilçemizde kaybedecek tek bir günümüz dahi yok. Belediyemizde konuyla ilgili birim oluşturarak çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Kentsel Dönüşüm Projesi’yle birlikte depremde hasar görmüş binaların yerine modern binalar inşa ederek vatandaşlarımızı olası depremlere karşı korumaya almayı planlıyoruz. Şu ana kadar vatandaşlarımızdan da bu çalışmalarımıza büyük destek var. Bu hem vatandaşımızın can güvenliği hem de ilçemizin gelişimi adına şart”

3.751 bina yıkılacak
Kocaeli’de ilçelerle birlikte yıkım kararı alınan bina sayısı 3 bin 751. Bu binalarda yaklaşık 9 bin 900 bağımsız konut ve iş yeri bulunuyor. 4 bin 500 konutta da kiracılar oturuyor.

Finans merkezinin ihalesi iptal edildi

Emlak Konut GYO tarafından yapılan “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesi iptal edildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada 31 Ağustos Cuma günü 1. oturumu yapılan ihalenin, ihalede geçerli tek teklifin kalması ve buna bağlı olarak da ihalede uygun rekabet ortamının sağlanamaması nedeniyle iptal edildiği belirtildi.
Ataşehir’deki Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihalede 4 firma dosya almıştı. İhaleye 2 firma teklif verirken en yüksek teklif Gap İnşaat’tan, ikinci teklif ise Egeyapı, My Metropol yapı İnşaat ve Emlak Pazarlama İnşaat İş Ortaklığı’ndan gelmişti.

Kartal’da ön talep toplamaya başladı

Gayrimenkul sektöründe daha önce geliştirdiği projelerle adından söz ettiren EgeYapı Group, Kadıköy-Kartal metrosunun açılmasıyla gündeme gelen Kartal’daki yeni projesi için 14 Eylül 2012 tarihi itibariyle ön talep toplamaya başladı. Yaklaşık 42 bin metrekare alan üzerine iki farklı blok halinde inşa edilecek yeni projede 200’ü rezidans ve 32’si home – ofis olmak üzere toplam 232 konut yer alıyor. Yaklaşık 850 metrekare sosyal tesis alanının yer alacağı projede 235 araçlık bir otopark inşa edilecek.
Ulaşım açısından D-100 Karayolu ve Kartal - Kadıköy Metro Hattı’na çok yakın olan proje, Sabiha Gökçen Havalimanı’na da olan yakınlığıyla dikkat çekiyor.

TMSF’nin eski arsasına yeni proje yapacak

Ukra İnşaat'ın TMSF’den 58 milyon liraya satın aldığı arazide yükselecek olan Hayat Ispartakule projesinde ön talep toplama süreci başladı. Şu an 1+1 ve 2+1 dairelerin ön satışlarının yapıldığı proje toplamda 850 konuttan oluşuyor. 7 blok olarak tasarlanan projede 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 daire seçenekleri bulunuyor. Projede 7-8 adet ticari üniteye de yer verilecek.
2014’te teslim edilmesi planlanan projede resmi satışlar ekim sonunda başlayacak. Projede ön satış aşamasında yüzde 5-10 oranında indirimli yapılıyor.

Hangi daire kaç lira?
Tipi *Fiyatı
1+1 115.000
2+1 176.000
*Başlangıç fiyatı

Projelerden ilham aldı web sitesini yeniledi

Gayrimenkul sektörünün tanınmış firmalarından Varyap, kurumsal web sitesini yeniledi. Varyap’ın projelerinden ilham alarak hazırlanan web sitesi, şirketin vizyonunu yansıtıyor. Kullanıcı dostu web sitesinde firmanın projelerinin tüm bilgi ve görsellerine rahatlıkla ulaşılıyor. Site üzerinden Varyap’ın resmi sosyal ağ sayfalarına da erişim sağlanıyor.
Tüm platformlardan kolay erişilebilmesi için Flash kullanılmayan site, HTML5 ve CSS3 teknolojileri üzerinde şekillendi. Fon ekranları ve bilgi verici görseller dışında imaj kullanılmayan sitede, fon ekranları 4:3 ve 16:9 oranlı ekranlara göre ayrı ayrı çalışıldı.