Ekonomi Vestel, Smart TV'yi satışa sundu

Vestel, Smart TV'yi satışa sundu

11.10.2011 - 14:42 | Son Güncellenme:

Vestel, internet ve televizyon içeriğini bir araya getiren LED televizyonu Smart TV’yi satışa sundu.

Vestel, Smart TVyi satışa sundu

Vestel’den yapılan yazılı açıklamaya göre, müzik siteleri, sosyal medya, alışveriş ve fırsat siteleri, video paylaşım kanalları, bankaların internet şubeleri ve bahis sitelerinin de aralarında bulunduğu internet içeriklerine televizyondan erişim sağlayan Vestel Smart TV portalında 50’ye yakın içerik sağlayıcı yer alıyor.

Vestel Genel Müdür Yardımcısı ve Türkiye IPTV Genel Başkanı Metin Salt, kullanışlı arayüzü ve içeriği ile yerelleşmiş global bir teknoloji yarattıklarını, bu sayede yerli kullanıcıya zengin yerel içerik sağlayacaklarını belirterek, bu ürün segmentinde LCD TV’deki pazar paylarına paralel bir pay tutturmayı ve gelecek 4 yıl içinde Smart TV satışlarını yüzde 100 artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Vestel Smart TV’lerin ekstra bir cihaza gerek duymadan ücretsiz servis ve kolay internet sağlayacağını ifade eden Salt, gelecek sene Vestel olarak üretecekleri televizyonların yüzde 50’sinin, 2013 yılından itibaren ise yüzde 100’ünün Smart TV olacağını aktardı.

Salt, "Geleneksel eğlence araçlarımızdan televizyon saltanatını internete kaptırmamak adına yenilenmeye ihtiyaç duyuyor. Bu yenilenme hareketinde internetle daha sıkı bir dostluk kurması, internetin sağladığı özgürlüğü vaat etmesi gerekiyor. Nasıl ki TV kanalları internet ortamını kullanıyorsa, web siteleri de televizyonu büyük ekrana kavuşma şansı olarak görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

İnternet televizyonculuğunun pazar büyüklüğüne bakıldığında bu değişimin daha iyi anlaşılabileceğini belirten Salt, geçen yıl dünyada satılan televizyonların yaklaşık yüzde 20’sinin internet özelliğine sahip Smart TV’ler olduğunu, bu oranın 2015 yılında yüzde 65 ila 70 arasında olmasını ve Smart TV satış adedinin 140 milyonu geçmesini beklediklerini anlattı.

-"Yerli içeriği, yakın coğrafyada erişilebilir kılacağız"-

Haberin Devamı

Metin Salt, CNN Türk, NTV, Habertürk gibi haber televizyonlarından ATV, Kanal D, Show TV gibi kanallara ve bunların yerli içeriklerine, TTNET Müzik gibi müzik portallerinden Şehirfırsatı.com gibi alışveriş ve fırsat sitelerine kadar 50’ye yakın yerel içerik sağlayıcıyı bu portalda buluşturduklarını ve yenilerini eklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Yakın tarihte portalda bir o kadar daha içerik sağlayıcıyı kullanıcılara hizmet vermek üzere bir araya getireceklerini belirten Salt, "Sağladığımız çeşitli yerel içeriklerin yanı sıra Facebook gibi dünya üzerinde yüz milyonlarca insanın kullandığı platformları da Türkçe sunarak yerli kullanıcıya yerel içerik sağlıyoruz. Ayrıca portalımızda sunduğumuz yerli içeriği büyük rağbet gördüğü yakın coğrafyada da erişilebilir kılacağız. Ortadoğu ülkelerindeki kullanıcılarımız, çok sevdikleri yerli dizilerimizi tekrar tekrar izleyebilecekler. Böylece teknoloji ihracının yanı sıra kültür ihracına da öncülük ve hizmet etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

-Satış fiyatı 1.349 ve 1.849 lira-

Haberin Devamı

Salt, 2002 yılında Microsoft işbirliğiyle ilk internet televizyonunu Vestel’in ürettiğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Henüz ağ erişim hızının ve yaygınlığının yeterli olmadığı ve tüketici talebinin oluşmadığı bir dönemde Web TV adını verdiğimiz bu ürünü Amerika’da kurulan 30 kişilik bir ARGE ekibi ile tasarlamış ve Manisa’da üretmiştik.

Zamanının önünde olan bu girişimlerimizden elde ettiğimiz deneyimleri şimdi günümüze taşıyarak Vestel Smart TV ürün ailesi altında topluyoruz. Vestel olarak Smart TV’lerin dünya ve Türkiye pazarında hızla yayılacağını ve kullanıcı alışkanlıklarını kökten değiştireceğini öngörüyoruz." Verilen bilgiye göre 82 ekran Vestel Smart TV 1.349 lira, 106 ekran Vestel Smart TV ise 1.849 liradan satılacak.