Ekonomi Vodafone abonelerinin internetten haftalık veri kullanım oranı yüzde 1.500 arttı

Vodafone abonelerinin internetten haftalık veri kullanım oranı yüzde 1.500 arttı

17.11.2009 - 15:52 | Son Güncellenme:

.

Vodafone abonelerinin internetten haftalık veri kullanım oranı yüzde 1.500 arttı

Türkiye’de 3G’ye geçişin ardından, Vodafone 3G aboneleri, ilk 3 ayda dünyanın en büyük kütüphanesini dolduracak kadar veri indirdi.
Aynı dönemde Vodafone 3G abonelerinin internetten haftalık veri kullanım oranı yüzde 1.500 arttı.
Vodafone’dan yapılan yazılı açıklamada, Vodafone abonelerinin yüzde 11’ini oluşturan 3G abonelerinin veri kullanım hacminin, dünyanın “en büyük” kütüphanesi olan ABD Kongre Kütüphanesine kayıtlı kitaplardan daha fazla sayıda kitap anlamına geldiği belirtildi.
3G’nin hizmete sunulduğu temmuz ayından itibaren 3G mobil modem satışlarında yüzde 760’lık artış gözlendiği kaydedilen açıklamada, son 1,5 ay içerisinde Vodafone Mobil TV servisine abone olanların sayısının yüzde 92 arttığı ifade edildi.
Verilen bilgiye göre, bu artışta, mobil yayın hakları alınan “Kurtlar
Vadisi Pusu”, “Aşk-ı Memnu”, “Yaprak Dökümü”, “Çok Güzel Hareketler
Bunlar” gibi yerli yapımlar ile UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Bank Asya
1. Lig spor karşılaşmaları etkili oldu.

Haberin Devamı

EN ÇOK ALMANYA VE FRANSA İLE GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME YAPILDI
Konuşma tarifeleri çerçevesinde sunulan “Tek Dünya” ve “Dünya Küçük” gibi opsiyon tekliflerinin, yurt dışına trafiği yüzde 80 artırdığına işaret edilen açıklamada, Vodafone abonelerinin en çok Almanya ve Fransa ile görüntülü konuşma yaptığı kaydedildi.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 3G uygulamasının ilk 3 ayına ilişkin değerlendirmesinde, şunları kaydetti:
“Çevirmeli internet bağlantısından ADSL bağlantısına geçtiğimiz dönemde yaşadıklarımıza benzer büyük bir dönüşüm yaşıyoruz. Artık sabit hatlara bağlı kalmak zorunda olmadan genişbant internete her yerden bağlanabiliyoruz. Vodafone Türkiye olarak kurduğumuz 3G şebekemiz, dünyada 19 ülkedeki 26 HSPA şebekesinden biri olma özelliğini de taşıyor. Bugün Türkiye’nin 81 ilinde sunduğumuz, nüfusumuzun yüzde 60’ını kapsayan 3G hizmetimizden abonelerimizin yüzde 11’i yararlanıyor.”