Ekonomi Vodafone’dan üniversiteli girişimciye ‘büyük şans’

Vodafone’dan üniversiteli girişimciye ‘büyük şans’

11.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tüm dünyada üniversiteler arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’nın başvurularının 30 Eylül 2012 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Vodafone’dan üniversiteli girişimciye ‘büyük şans’

Bu yıl Türkiye ayağı Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Akbank’ın katkılarıyla gerçekleştiriliyor. En az 6 ay önce şirket kurmuş ve üniversitede okuyan genç girişimcilere kapılarını açan yarışmanın Türkiye elemelerinde birinci olan girişimci, 17 - 19 Kasım tarihlerinde New York’ta gerçekleşecek büyük finalde Türkiye’yi temsil edecek ve 200 bin dolarlık büyük ödülü kazanma fırsatın-a ulaşacak.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, “Bugün Türkiye’de her 100 kişiden 8’i girişimci iken, gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 25 düzeyinde olduğunu gözlemliyoruz. Arayı hızla kapatacak ve bu sayede ülkemizin küresel rekabetciliğini artıracak bir gelişim grafiği yakalamak için ise, üniversitelerin akademik olarak global inovasyon programlarına etkin katılımı ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi önem taşıyor” dedi.