Ekonomi Yabancıların Türkiye’ye güveni tam

Yabancıların Türkiye’ye güveni tam

29.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi, yabancı yatırımcının Türkiye’ye bakış açısını değiştirmedi.

Yabancıların Türkiye’ye güveni tam

Yabancılar, Türkiye ekonomisine güven duymaya ve yatırım yapma mesajları vermeye devam ediyor. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu vatandaşların ve güvenlik güçlerinin hayatları pahasına giriştiği mücadele sonrasında darbe sabahı ortaya çıkan büyük ve güçlü milli birlik duygusunun ekonomiye bir doping etkisi olacağını söyledi.

Kansu, darbe girişimi sonrası siyasi partiler düzeyinde ortaya çıkan ulusal konsensüs arayışının son derece kıymetli olduğunu ifade ederek, “Bu durumun siyasi istikrarı pekiştirdiği ölçüde Türkiye ekonomisine ayrıca olumlu anlamda çok güçlü bir etkisi olacaktır.” dedi.

“Türkiye’nin bu büyük potansiyeline inanan Microsoft, dün olduğu gibi bugün de, bundan sonrasında da Türkiye’nin dijital dönüşümüne eşlik etmeye ve destek olmaya devam edecektir” diyen Kansu, global stratejilerini hayata geçirerek Türkiye’yi bulunduğu bölgede en başarılı pazar yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Kansu, dijital dönüşüm ve bilişim teknolojileri alanında Türkiye’nin artık geriden gelme lüksü olmadığını da vurguladı.

İşe alım sürüyor

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato da Toyota’nın Türkiye’deki toplam yatırımının 1.7 milyar euro değerine ulaştığını belirterek, bu yılın sonuna doğru seri üretime geçeceklerini ve projeleri ile ilgili belirledikleri planlarda hiçbir değişiklik olmadığını bildirdi.

Kato, “Bu kapsamda bin kişiyi aşan işe alım faaliyetlerimiz de halen devam etmektedir. Tüm bunların yanı sıra Türkiye, Toyota’nın Avrupa satışları açısından önemli bir pazardır. Türkiye’deki tüm üretim/ihracat faaliyetlerimiz, planlarımız doğrultusunda sürmektedir.” diye konuştu.

Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Felix Allemann ise, Türkiye’nin Nestle için çok önemli bir ülke olduğunu belirtirken, Türkiye ekonomisi ve büyüme potansiyeline inançlarının sonsuz olduğunu vurguladı. Allemann, şu görüşleri dile getirdi:

“Nestle, Türkiye pazarına İsviçre’de kurulmasından sadece 8 yıl sonra girdi ve bugün Bursa Karacabey ile Kestel’deki iki fabrikamızda üretimimizi sürdürerek doğrudan 3 bin 800, dolaylı olarak da 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. Şirketimizin 150 yıllık global taahhüdü doğrultusunda, Türkiye’deki tüketicilerimize yüksek kaliteli, lezzetli ve sağlıklı ürünler sunmaya ve daha iyi yaşamaları için beslenme, sağlık ve iyi yaşam alanlarında farkındalıklarını artırmaya devam edeceğiz.”