Ekonomi Yangına önlem almayanın sigorta teminatı bulması zor

Yangına önlem almayanın sigorta teminatı bulması zor

19.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Riskin hangi koşullarla sigortalanacağına, sigorta şirketlerinin risk kabul prensipleri çerçevesinde karar verildiğini söyleyen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, özellikle fabrika gibi büyük tesislerin yangına karşı gerekli önlemleri almamaları halinde teminat bulmakta zorlanacaklarını ifade etti

Yangına önlem almayanın sigorta teminatı bulması zor

2012 yılında birçok büyük tesiste meydana gelen yangın hasarları, sigorta şirketlerinin kârını eritiyor. Bu duruma çözüm arayan sigorta şirketleri, yangına karşı önlem almayan tesislerin sigorta teminatı bulmalarının artık zorlaştığını ifade ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, büyük tesislerde yaşanan hasarların, yangın sigortalarında hasar dengesini bozduğunu söyledi. Sigortalanmak istenen kıymetlerin, risk açısından kendi özellik ve koşulları çerçevesinde değerlendirilmekte olduğunu belirten Ülken, gerekli hallerde detaylı risk analizlerinin yapıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Bilinçli sigortalı önlem alıyor

Ülken, “Analiz sonuçları değerlendirilmekte ve sonuçlara göre riskin sigortalanıp sigortalanamayacağına ya da hangi koşullarla sigortalanacağına sigorta şirketlerinin risk kabul prensipleri çerçevesinde karar verilmektedir.
Yapılan risk analizlerinden edinilen sonuçlar sigortalılarla paylaşılmaktadır” dedi. Bu paylaşım sonucunda sigortalı adayı gerekli önlemleri aldığı takdirde teminat verilebildiğini belirten Ülken, “Genel eğilim olarak sigorta bilinci yüksek olan müşterilerin tavsiye edilen önlemleri aldığı gözlenmektedir.
Risk analizlerine ve sigortalıların sahip oldukları riskler için farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalara devam edilecektir” şeklinde konuştu.
Bu noktada sigorta şirketlerinin risk alma iştahında bir azalma olduğunu düşünmeyen Ülken, uluslararası ve yerel sigortacılık birikimlerine dayanarak, sigorta şirketlerinin üstlenirken temkinli davrandığı risklerin ortak özelliklerini şu şekilde açıkladı:
“Bunlar, mevcut risklerinin farkında olmayan işletmeler, farkında olduğu riskler için önlem almayı gerekli görmeyen işletmeler, mevcut risklerine karşı koruma olarak sadece sigorta poliçesi yaptırmayı yeterli gören işletmeler ve olası risklerin oluşmaması için alınan önlemleri gereksiz maliyet olarak gören işletmeler gibi bazı başlıklar altında özetlenebilir. Bu özelliklere uyan işletmeler için uygun koşullarla teminat bulunması daha zor olabilir.”

Haberin Devamı

Devlet katkısı benzersiz bir ‘avantaj’ sağlıyor

BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, 2013’te uygulamaya alınan yeni Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) beklentilerin de üzerinde bir büyüme göstererek, martta 3.3 milyonu aşkın katılımcı sayısına ve 22 milyar liraya yakın fon tutarına ulaştığını söyledi.
BES’te yapılan en önemli yeniliğin yüzde 25’lik devlet katkısı avantajı olduğunun da belirtilmesi gerektiğini ifade eden Kişmir, bu katkının vergi mükellefi olma şartı aranmadan 18 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına sunuluyor olmasının, sistemin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağladığını belirtti. Kişmir, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Yeni düzenlemeleri takip eden 10 yıllık süreçte sektörün milli gelir içindeki payının da gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşacağını söyleyebiliriz. Bu gelişmeler doğrultusunda Türkiye'de BES’teki katılımcı sayısının 2013 yılsonu itibarıyla 4 milyona, 10 yıl içerisindeyse yaklaşık 10 milyon kişiye ulaşmasını bekliyoruz. Sistemdeki fon tutarınınsa 10 yıl içinde 200 milyar lirayı aşacağını öngörüyoruz.”

Haberin Devamı

CARDİF’TEN YENİ NESİL EMEKLİLİK

BNP Paribas Cardif Emeklilik olarak, katılımcıların beklenti ve ihtiyaçlarına uygun tasarlanmış kampanya ve hizmetlerle fark yaratmayı amaçladıklarını söyleyen Kişmir, “Yeni Nesil Emeklilik” konseptiyle farklı bakış açılarını geniş kitlelerle tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.
Kişmir, “Herkese aynı standart ürün ve hizmetlerin sunulduğu bir yaklaşım yerine, bireylerin farklı yaşam tarzlarını, beklentilerini ve ihtiyaçlarını anlayan ve buna göre çözümler sunan bir vizyonumuz var.
Geleceğin dünyasına uyumlu, yenilikçi, proaktif ve esnek hizmet yaklaşımımıza biz “Yeni Nesil Emeklilik” diyoruz” dedi. Kişmir, “Yeni Nesil Emeklilik” reklam kampanyasının 25 Mart’tan itibaren yazılı, görsel ve işitsel medyada yer almaya başladığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Güneş’ten ‘MikroKonut’ sigortası

Güneş Sigorta, MikroKonut Sigortası ile dargelirli vatandaşlara, ister kiracı olsunlar ister ev sahibi, yuvalarını temel risklere karşı ayda 1 liraya güvence altına alma imkanı sunuyor. MikroKonut’tan ilk aşamada dar gelirli kadınların ekonomik yaşama katılmaları için uygulamaya konulan ve ülkemizde Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından yürütülen MikroKredi programı kapsamında kredi kullanan 60 bin kadın yararlanabilecek.
Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, dargelirli vatandaşların da konut sigortası sahibi olabilmesi amacıyla hazırladıkları MikroKonut Sigortası’nı sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. MikroKonut Sigortası’na sahip olmada önceliği yine MikroKredi kullanan kadınlara verdiklerini söyleyen Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Amacımız sigorta ürünlerinden faydalanma şansı olmayan kitleleri sigortalı yapmak. Karşılaşacakları risklerden en az hasarla çıkmalarını sağlamak.”

Haberin Devamı

Koru’nun web sitesinden online işlem

Türkiye’nin tek sigorta kooperatifi Koru Mütüel Sigorta yeni bir uygulamayla fark yaratmaya devam ediyor.
Koru Mütüel Sigorta’nın ortaklarına ve ortak olmak isteyen kişilere kooperatif hakkında bilgi vermek ve bu kişilerin zorunlu trafik sigortası primlerini daha kolay araştırmalarını sağlamak amacıyla, halkın sıkça uğradığı, kolay ulaşılabilecek yerlere hizmet terminalleri yerleştirilmeye başlandı.
İlk olarak İstanbul’un en yoğun alanlarından biri olan Mecidiyeköy’de bir AVM’ye bir kiosk yerleştirilmesi için anlaşma imzalandı.
Koru Mütüel Sigorta Genel Müdür Vekili Hüsamettin Doğramacı, şunları söyledi:
“Hem kullanıcıların hem de ortakların sigortacılıkla ilgili tüm bilgilere hızla ulaşması, sorularına yanıt alması, online çözülebilecek işlemlerini kooperatifimizin web sitesi kanalıyla güvenle yapılması çok önem verdiğimiz bir hizmettir” dedi.

Allianz’dan çocuklara 23 Nisan hediyesi

Allianz Türkiye, her yıl olduğu gibi 2013 yılının nisan ayında da “Büyüyen Çocuk Sigortası” ürününü özel kampanya fırsatlarıyla sigortalılarına sunuyor.
Kampanya kapsamında, nisan ayı boyunca çocuğunu “Büyüyen Çocuk Sigortası” na dahil eden poliçe sahiplerine 250 liraya kadar olan aylık ödemeli poliçelerde 2’nci taksit Allianz tarafından hediye ediliyor. “Büyüyen Çocuk Sigortası” 0-17 yaşları arasındaki çocukları kapsarken, sigorta süresi 18-25 yaşları arasında sonlandırılabiliyor.
Ödenen primler, istenilen zamana kadar biriktirilirken, her yıl elde edilen kâr paylarıyla artarak yatırıma dönüşüyor.

Eureko’dan sağlıkta yüzde 35 indirim

Eureko Sigorta, Garanti’den bireysel emekliliği olan herkese indirimli fiyatlarla sağlık sigortası yaptırma fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında Garanti’den bireysel emeklilik sözleşmesi olan tüm müşterilere Sağlığım Garantide Prime sigortasında yüzde 35 indirim uygulanıyor.
Eureko Sigorta, Prime kapsamında hastalık veya kaza sonucunda ortaya çıkabilecek yaralanmalardan doğan tedavi masrafları, cerrahi ve tıbbi tedavi harcamaları, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz giderlerini karşılıyor. Yılda bir kez ücretsiz olarak kadın sigortalılara mamografi çektirme, erkeklere ise PSA tetkiki yaptırma fırsatı sunuyor.

Koleksiyonlar AIG koruması altında

Sanat koleksiyonlarının yangın, nakliyat, hırsızlık, deprem, dahili su ve kazaen kırılma gibi risklerle karşı karşıya olduğunu belirten AIG Sigorta Özel Müşteriler Grubu Türkiye Müdürü İzer Tangir, eserlerin sigortalanmasının önemli olduğunu söyledi.
Koleksiyonerlere, AIG Özel Müşteriler Grubu Koleksiyonlar ürünü ile güvence sunduklarını dile getiren Tangir, “Poliçeleşme aşamasında potansiyel risklerin belirlenmesi ve hasar sonrasında doğru kişiler tarafından eserlerin restorasyonunun yapılması, bu eserlerin değerlerinde yaşanabilecek azalmanın önüne geçebileceği gibi, bu kıymetlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını da sağlıyor” dedi.
Konut yangın ürünlerine göre daha geniş teminatlı olan ürünün, “Sınırsız Kilit Değişimi”, “Alternatif Konaklama”, “Etkinlik İptali” ve “Evcil Hayvanların Neden Olduğu Hasarlar” gibi ek teminatları da bulunuyor.