Ekonomi Yatırımcı öğrenci yurdu peşinde

Yatırımcı öğrenci yurdu peşinde

26.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de doğrudan kampüste eğitim gören ön lisans ve lisans öğrencileriyle, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yurt açığı devam ederken, gayrimenkul yatırımcılarının bu alana ilgisi artışını sürdürüyor.

Yatırımcı öğrenci yurdu peşinde

EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Değerleme ve Danışmanlık Departmanı Kıdemli Müdürü Evren Tüfekçi, kampüste öğrenim gören öğrenci sayısında 760 bin öğrenci ile ilk sırada yer alan İstanbul’u sırasıyla 290 bin öğrenci ile Ankara, ve 172 bin öğrenci ile İzmir’in izlediğini söyledi. Tüfekçi, gayrimenkul sektöründeki durağanlık nedeniyle yatırımcıların düzenli gelir arayışına girdiğini ve yurt yatırımlarının arttığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yatırım dönüşü hızlı

Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel ise, yatırımcı açısından yurtlarınfarklarını şöyle sıraladı:

“Klasik gayrimenkul yatırımlarında düzenli kiracı sorunu olabilir. Binanın bakım onarım masrafı mal sahibinden talep edilebilir. Öğrenci yurtlarında ise tesisi işleten profesyonel firma bu işleri sizin adınıza yapar. İstanbul’da herhangi bir konut projesinin yaklaşık 25 yılda geri dönüş süresi varken, bizim Univa ile yaptığımız öğrenci projemizde süre 8 yıl. Ayrıca kira garantisi var.”

Üniversiteli ‘ulaşıma’ bakıyor

Evren Tüfekçi, yatırımlar arasında öğrencilerin tercihlerini ise özellikle ulaşım seçeneklerinin belirlediğine vurgu yaparken, şehir merkezlerinde ve sosyal imkanlara yakın alanların yurtlar için ideal hale geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Tüfekçi, “En çok tercih edilen yurtlara bakıldığında hemen hemen hepsinin konum olarak üniversitelerin içinde veya yakınında ya da ulaşım bağlantıları güçlü ve merkezi bölgelerde yer aldıkları görülüyor” dedi. Tüfekçi yurtlarda oda tiplerine göre 1, 2, 3 ve 4 ve 6 kişilik tercihler olduğunu anlattı.