Ekonomi Yatırımcı yapısal dönüşümü bekliyor

Yatırımcı yapısal dönüşümü bekliyor

18.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu yatırımların yeniden başlayabilmesi için yatırım ortamının hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için iyileştirilmesi gerekiyor. Tüm yatırımcılar hükümetin açıklayacağı yapısal dönüşüm ve ekonomik istikrar programını merakla bekliyor” ifadelerini kullandı.

Yatırımcı yapısal dönüşümü bekliyor

Bizden Haberler Dergisinde Koç Topluluğunun 32. Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı’na katılan Ömer Koç’un konuşmasına yer verildi.

Haberin Devamı

Koç, dünya konjonktüründe çok özel bir dönemden geçildiğini, jeopolitik zorluklar ve teknolojinin getirdiği yıkıcı değişim nedeniyle, yepyeni ve son derece karmaşık küresel problemler ile karşı karşıya olunduğunu kaydetti.

Katma değerli üretim

Jeopolitik rekabetin küresel gündemi giderek daha fazla belirlediğini vurgulayan Koç, “Önümüzdeki yıllarda ancak teknoloji ve insan gücünü etkin kullanan şirketler ve ülkeler dünyada söz sahibi olabilecek. Hal böyleyken ülkemizin yüksek katma değer yaratan bir üretim yapısına geçmesi, yeni dijital çağda bizi rekabetçi kılacak ortamı hazırlaması gerekiyor” dedi.

Güveni artırır

Bu hedef doğrultusunda Türkiye ekonomisini değerlendiren Ömer Koç, ağustosta finansal piyasalarda yaşanan çalkantı ve sonrasında ortaya çıkan nakit sıkışıklığının şirketler kesiminin bilançosunda önemli bir tahribat yarattığını bildirdi.

Haberin Devamı

“Ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu yatırımların yeniden başlayabilmesi için yatırım ortamının hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için iyileştirilmesi gerekiyor” diyen Koç, “Tüm yatırımcılar hükümetin açıklayacağı yapısal dönüşüm ve ekonomik istikrar programını merakla bekliyor.

Programda hedeflerin ve sorumluların belli olması, programın bir takvime bağlanması ve sonuçların şeffaf bir şekilde izlenmesine imkan verilmesi, güvenin artmasını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.