Ekonomi Yemeksepeti.com Rusya’da...

Yemeksepeti.com Rusya’da...

10.06.2010 - 18:01 | Son Güncellenme:

.

Yemeksepeti.com Rusya’da...

Yemeksepeti.com’un, uluslararası alanda büyük bir girişime imza atarak Rusya’da hizmet vermeye başladığı bildirildi.
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, yemeksepeti.com’un, tamamen Kiril alfabesiyle Rusça olarak hazırlanan ve “izrestorana.ru” adresinden ulaşılabilen sitesiyle Moskovalıları online yemek siparişiyle buluşturduğu kaydedildi.
Yapılan açıklamada, 191 üye restoranla tüm Moskova ve çevresinden yemek siparişi alan izrestorana.ru’nun, Rusya’daki ilk ve tek online yemek siparişi sitesi konumunda bulunduğu, Izrestorana.ru’nun üye restoran sayısının bir yıl içinde 500’e ulaşmasının hedeflendiği kaydedildi.
Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan yemeksepeti.com’un Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, yurt dışına yönelik yapılanma çalışmalarını bir kaç yıldır sürdürdüklerini belirtti.
Aydın, şunları kaydetti:
“Rusya, bulunduğu konum, ticari ilişkiler ve pazar potansiyeli nedeniyle önem verdiğimiz ve hemen harekete geçmek istediğimiz bir ülkeydi. 2008 yılının kasım ayından itibaren Rusya pazarını incelemeye ve önemli zincir restoranlarla görüşmeler gerçekleştirmeye başladık. Detaylı bir hazırlık sürecinin ardından izrestorana.ru adıyla ilk etapta Moskova’da hizmet vermeye başladık.
Bunu kısa süre sonra St. Petersburg takip edecek. 2011 yılının sonuna dek 2,5 milyon dolar seviyesinde yatırım gerçekleştirerek Rusya’da 1 milyonun üzerinde nüfusu olan 10 farklı şehirde olacağız. İki sene içinde ise eski Rus cumhuriyetlerinin tamamında olmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda yemeksepeti.com’un Türkiye ve dünyanın farklı coğrafyalarına yönelik çalışmaları da devam ediyor. Yıl sonuna kadar Türkiye’de 25 ilde olacağız. Türkiye ve yurt dışında bu sene toplam 110 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşacağımızı öngörüyoruz.”
Yemeksepeti.com’un Rusya’daki çalışmalarının Türkiye’deki internet girişimleri açısından büyük önem taşıdığına dikkati çeken Aydın, “Ülkemizde oldukça başarılı internet girişimleri var. Ancak yemeksepeti.com, yurt dışındaki herhangi bir modeli örnek almayan ve tümüyle özgün bir yapıya sahip ender sitelerden biri. Konuyu bu açıdan değerlendirdiğimizde, yemeksepeti.com;un yurt dışına açılan ilk özgün Türk internet girişimi olduğunun altını çizmemiz gerekir. Bu nedenle Rusya gibi son derece büyük, dinamik ve rekabetçi bir pazarda başarılı olmamız büyük önem taşıyor. 50 milyon internet kullanıcısının bulunduğu ve e-ticaret hacminin 2010 yılında 6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşeceği tahmin edilen Rusya pazarında atacağımız adımlar, Türkiye merkezli internet girişimlerinin de önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.