Ekonomi YEMEKSEPETİ’NİN ARAP MİLYARDERİ İŞTAHINI KORUDU

YEMEKSEPETİ’NİN ARAP MİLYARDERİ İŞTAHINI KORUDU

21.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ortadoğu’nun en büyük lojistik ve taşımacılık şirketi Aramex’in kurucusu Ürdünlü yatırımcı Fadi Ghandour, iki yıl önce yatırım yaptığı yemeksepeti.com’la girdiği Türkiye pazarını ‘heyecan verici’ olarak tarif ediyor

YEMEKSEPETİ’NİN ARAP MİLYARDERİ İŞTAHINI KORUDU

Yatırımlarına Türkiye’de devam etmek istediğini belirten Ghandour, tüm yatırımları gibi yine internet girişimciliğini destekleyeceğini vurguluyor. Ghandour, “Türkiye, hızlı ve emin adımlarla büyüyen bir pazar, bir ayağı Avrupa’da bir ayağı Ortadoğu’da, teknolojiye açık ve ilgili genç bir nüfusa sahip. Tüm yabancı yatırımların gözü üstünde, bizim yatırımlarımız sürecek. Fırsat bekliyoruz” diyor.
Yemek’ dışında çeşitli alanlarda kısa sürede yatırım düşündüğünü söyleyen Ghandour, Türkiye’de akıllı cihaz kullanımı, internetten alışveriş ve kredi kartı kullanma sıklığının girişimciliği artırdığını belirtiyor. Ghandour, yatırımlara devam etmesinde önemli bir etken olarak gösterdiği yemeksepeti yatırımıyla ilgili şunları söylüyor:
“Yemeksepeti ile 2007 yılında Türkiye’de girişimciliği ve melek yatırım modelini destekleyen Endeavor Türkiye’nin düzenlediği bir etkinlikte tanıştım. Yemeksepeti 2010’da Ortadoğu mecrasına başladığında bir danışma süreci olarak ilişkimiz sürdü. Dünyanın en büyük yatırım fonlarından General Atlantic’ten 2012’de 44 milyon dolar yatırım da almasıyla MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde bir büyüme başlıyor, ben de işin içinde olmak istedim. Görüşmelerimizde yönetim kurulu üyeliğiyle yararlı olacağımı düşünerek içinde yer aldım. Yakın zamanda bir pazara daha açılacağız.”

Hızlı büyümek istiyor
Yemeksepeti’nin yurtdışı markası olan Foodonclick.com’un Ortadoğu’da 5 ülkede 1000 restoranla ve Yunanistan’da varlığını sağlamlaştırdığına dikkat çeken Ghandour, sitenin satışlarını her yıl katladığını söylüyor. Ghandour, “Ortadoğu’daki genişleme süreciyle ilgili yemeksepeti zaten hızla büyümek istiyordu, ciddi olarak inandığım bir model. Foodonclick.com geçen yıl yüzde 200 büyüdü” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

‘Türkiye’yi örnek gösteriyoruz’
Fadi Ghandour, Türkiye’nin hem gelişmiş bir ekonomi hem de gelişmekte olan bir piyasaya sahip olduğuna dikkat çekerek, ‘Ortadoğu, Türkiye’yi 5-7 yıl geriden izliyor’ diyor. Bu nedenle Türkiye ve girişimcilik maceralarını Ortadoğu’da örnek gösterdiklerini belirten Ghandour, “Türkiye şu anda MENA’ya örnek, ‘gidin bu şirketleri görün’ diyoruz, çünkü izlersek ve takip edersek başarıya ulaşabiliriz. Büyük bir fon olan Abraaj’ın da yönetim kurulundayım onun da Türkiye de yatırımları var” diyor.