Ekonomi ‘Yeni girişimcilere destek sürecek’

‘Yeni girişimcilere destek sürecek’

11.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 30 ülkede ofisi olan Endeavor’ın Türkiye ofisinin yönetim kurulu üyeleri, mentor ağı ve girişimcileri, geleneksel Endeavor On Board etkinliği için 9 Ekim’de The Seed’de biraraya geldi. Endeavor’ın sonbahar dönemi faaliyetlerinin görüşüldüğü yönetim kurulu toplantısının ardından çağdaş sanat alanının en etkin figürlerinden Ai Weiwei’in Sabancı Müzesi’nde bulunan Türkiye’deki ilk kişisel sergisi rehber eşliğinde gezildi.

‘Yeni girişimcilere destek sürecek’

Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı ve Mynet Kurucusu Emre Kurttepeli, yeni dönemde katılan 5 yeni Yönetim Kurulu Üyesi (Barbaros Özbugutu - iyzico, Dilnişin Bayel - Accenture, Ebru Dorman MV Holding, İlker Koçer - Oracle, Tankut Turnaoğlu P&G) ve 2 yeni Endeavor girişimci şirketini (Chefseasons - Burak & Rüya Hücuptan, Modacruz - Melis Güçtaş) Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu’na tanıttı. Kurttepeli, girişimciliğin önemini vurguladıktan sonra Endeavor’ın globalleşme vizyonunun altını çizdi. Kurttepeli, şunları söyledi:

1.5 milyar dolar

“Bugün itibariyle değeri 1.5 milyar doları geçen aktif Endeavor Türkiye girişimcilerinin yüzde 45’i 91 ükeye satış yapıyor ve 20’den fazla ülkede açılmış ofisleri var. Daha iddialı olmaya hazırız. Türkiye’nin geleceğini yaratacak girişimcileri bulup desteklemek istiyoruz. Bu yoğun gündemde etkin girişimciler ‘geleceği yaratma’ misyonunu kutup yıldızı gibi bizlere hatırlatıyor. Dikkatimizi onlara vermeye devam ederek yolumuzu bulabiliriz.”