Ekonomi Yeni yıla ‘kral’ karşılama!

Yeni yıla ‘kral’ karşılama!

08.12.2008 - 00:10 | Son Güncellenme:

2008 yılını uğurlamaya sayılı günler kala yeni yılı ‘kral’ gibi karşılamak isteyenlerin tercihleri otellerin kral daireleri oldu. Geceliği 700 euro’dan başlayan ve 20 bin euro’ya kadar çıkan daireler krizin teğet geçtiklerini ağırlayacak İsteyenler bu dairelerde, arkadaşlarına ödüllü şeflerin hazırladığı yemeklerle parti verebilecek ya da Boğaz’a karşı jakuzi, hamam keyfi sürebilecek... Romantizm isteyenlerse sıcak şarap ikramı ve gül yapraklarıyla süslenmiş odaları seçebilecek

Yeni yıla ‘kral’ karşılama

Odada parti imkânı, Gaja şefinden yemekler
Swissotel The Bosphorus’un 16. ve 18. katında Boğaz manzaralı kral dairelerinde konaklamanın bedeli 10 bin euro. Yılbaşı gecesinin konuklarına ufak bir parti ya da akşam yemeği vermek mümkün. Yemekler yalnızca Michelin yıldızlı restoranlarda çalışanları bünyesinde bulunduran Gaja restoranın şefi Murat Karasuman hazırlıyor. Otelin spa’sı Amrita Spa & Wellness’tan da yararlanabiliyor. Otelde bulunan iki kral dairesi de dolu.

Haberin Devamı

‘Amerikalı’nın odası 4 bin 735 euro’ya
Tek kral dairesi bulunan Conrad Otel’de odanın fiyatı KDV hariç 4 bin 735 euro. Conrad Otel’in kral dairesinde daha önce Benazir Butto, Madonna, Pavarotti, Clinton ailesi, Boo Derek, Tina Turner gibi isimler kalmıştı. Tabandan tavana cam olan jakuzili banyoda Lale Mansur ve Şener Şen’in oynadığı Amerikalı filminin banyo sahneleri de çekilmişti.

Boğaz manzaralı daire Versace imzalı
Baştan aşağı Boğaz manzaralı ve Versace imzalı 2 kral dairesine sahip olan Ceylan Intercontinental Otel’de konaklama bedeli 5 bin euro.
Havaalanından otele gelecek konukları Mercedes’le karşılayan otel, yılbaşı balosunu da kral dairesinde konaklayanlara ücretsiz olarak sunuyor. Akşam yemeği, odada kahvaltı ve şampanya servisi de pakete dahil.

Haberin Devamı

En pahalısı Çırağan, Sultan Odası 20 bin euro
İstanbul Beşiktaş’ta yer alan Çırağan Kempinski’de yeni yıla girmenin bedeli KDV dahil 20 bin euro. Saray bölümünde yer alan boğaz manzaralı oda olan Sultan Suit, Avrupa’nın en büyük ikinci odası. 435 metrekare genişlikteki suitte 2 odanın yanı sıra Türk hamamı da bulunuyor.
Yeni yıla bu odada giren müşteriler için sabah kahvaltısı da fiyata dahil. Sultan dairesinde Pavarotti, İspanya Kralı ve Kraliçe Sofia, merhum Ürdün Kralı Hüseyin ve Kraliçe Nur, Liza Minelli gibi isimler kaldı.

Hürrem Sultan’lı odanın fiyatı 2 bin 500 euro
Mövenpick Hotel İstanbul’un kral dairesi olan Skyline Deluxe Süit’de 2 kişi konaklama bedeli 2 bin 500 euro. 90 metrekare büyüklüğündeki odada İstanbul manzarasına hakim bir de teras bulunuyor.
Odadaki en farklı dekorlardan biri Hürrem Sultan’ın Kanuni döneminde kafes arkasından divanı dinleyerek ülke yönetiminde söz sahibi hale gelmesine bir göndermede bulunan İsmail Acar tarafından yapılan resim. Skyline Deluxe Suit’de konaklayanlar Skyline Club Lounge’da ücretsiz sunulan kahvaltı, gün boyu çay/kahve/meşrubat ve kanape servisi, öğleden sonraları alkollü içki seçeneklerinden yararlanabiliyor. Müşteriler ayrıca, kişi başı 150 euro ödeme yaparak yeni yıl balosuna da katılabiliyor.

Haberin Devamı

Kahvaltıda şampanya!
Hyatt Regency Otel’de kral dairesinin fiyatı 2009 euro. Ancak, otelde yer alan tek kral dairesinin rezervasyonu aylar öncesinden yapıldı. İtalyan restoran Spazio’nun 5 farklı yemek çeşidiyle hazırlanmış yeni yıl yemeği ve şampanyalı kahvaltı da fiyata dahil.

SPA’yla stres attıracak
Hürrem Sultan adlı bir kral dairesine sahip Ortaköy’deki Les Ottoman Oteli’nde kral dairesinin gecelik fiyatı 3 bin 240 YTL. 146 metrekarelik odanın fiyatına kahvaltı ve SPA genel alanları kullanımı dahil. Meyve, çerez ve köpüklü şarap, odanın gül yapraklarıyla süslemesi de otelin ikramı.

Sıcak şarap ve gül yapraklarıyla romantizm
Dünyanın en büyüleyici oteli seçilen A’jia Otel’de yeni yılda konaklama bedeli KDV hariç 855 euro. Butik otelde kral dairesi 70 metrekare büyüklüğe sahip. Odada sıcak şarap, köpülüklü küvet ve gül yaprakları süslemesi bulunuyor.

Mütevazı krallar için 700 euro’luk daire var
Anadolu Yakası’ndaki Marriott Asya’nın Prens Adaları’na karşı jakuzili banyosu bulunan kral dairesinin fiyatı KDV hariç 700 euro. İki kral dairesine sahip olan Holiday Inn Otel’de oda fiyatı brunch ve KDV dahil 750 dolar. Çiçek, meyve sepeti ve şampanya da otelin müşterilerine ikramı.
Dedeman İstanbul’da ise 1000 euro olan oda fiyatı kesin satış durumunda 900 euro’ya kadar iniyor. The Marmara’da bulunan Beylerbeyi Suite, KDV hariç 1195 euro’yken, Kral Suite ise KDV hariç 735 euro.