Ekonomi Yeni yıldan beklenenler

Yeni yıldan beklenenler

26.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknoloji dünyası da yeni yıla hazırlanıyor. Başta cep telefonu olmak üzere, akıllı saat, oyun konsolu gibi cihazlarda dört gözle beklenen yeni modeller var. Yaşam tarzlarımızı değiştirecek 2017’nin teknoloji harikalarına mercek tuttuk

Yeni yıldan beklenenler

Teknoloji açısından pek çok yeniliğe sahne olan bir yılı geride bırakıyoruz. Markaların teknoloji severleri yeni modele doyurduğu bir yıl oldu. Yeni yılda ise farklı teknoloji ve modellerin hazırlığı sürüyor. Başta cep telefonu olmak üzere, akıllı saat, oyun konsolu gibi cihazlarda dört gözle beklenen yeni modeller var. 2017 yılı için de tanıtılacak olan yeni teknoloji ve ürünler şimdiden merak ediliyor. Yeni modellere mercek tuttuk.

Haberin Devamı

Cep telefonları yolda

Samsung Galaxy S8

Yeni yıldan beklenenler

Güney Koreli firma yanma sorunu nedeniyle piyasadan çekmek zorunda kaldığı Galaxy Note 7’nin kötü anısını 2017’de piyasaya sunacağı Galaxy S8’le silmeyi planlıyor. S8’in sızan özellikleri de bunu doğruluyor. Katlanabilir ekran en çok merak edilen özelliği. Çünkü Samsung uzun yıllardır katlanabilir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor. Telefonun bu özellikte olup olmayacağını göreceğiz. Daha hızlı Qualcomm işlemci, 4K ekran diğer özellikleri. Galaxy S8’de 5 inç ve Galaxy S8 Plus’ta 6 inçlik bir ekran bulunacak. Her iki cihazın da tamamen çerçevesiz ekranla geleceği ve ana ekran tuşuna yer verilmeyeceği ileri sürülüyor. Telefon, Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacak.

Haberin Devamı

Apple iPhone 8

Yeni yıldan beklenenler

Apple’ın cep telefonu modeli iPhone 7 beklendiği gibi büyük bir değişimle gelmedi. Kasa ve özelliklerdeki birkaç güncelleme harici hayal kırıklığı yaratmıştı. Kullanıcılar ise gelecek yıl iPhone 8’in eski modelin aksine radikal özelliklere sahip olmasını bekliyor. Her yıl olduğu üzere eylül ayında piyasaya sunulacak modelin cam ağırlıklı bir yapıya ve kablosuz şarj özelliğine sahip olması bekleniyor. Seramik versiyonu da olacağı ve iPhone 8’de materyal değişimi yaşanacağı konuşuluyor.

Yeni yıldan beklenenler

Xbox Project Scorpio

Yeni yıldan beklenenler

Microsoft’un merakle beklenen yeni oyun konsolu. Xbox One’ın yerine 4K TV’ler ve sanal gerçeklik gözlükleriyle uyumlu olması için geliştirildi. 2017 yılının sonbahar aylarında lanse edilmesi beklenen konsol en güçlü konsol olma iddiasıyla gelecek. Teknolojik özellikleri de bunu gösteriyor. Sekiz çekirdekli AMD işlemcisi, 320 Gigabyte’lık belleği olacak. Sanal gerçeklik yetenekleri de bulunacak. 6 Teraflop grafik gücüne sahip, gerçek 4K oyun deneyimi sunan ve Xbox One oyunları ve aksesuarlarıyla uyumlu bugüne kadarki en güçlü konsol olma iddiasında.

Google’dan akıllı saat

Yeni yıldan beklenenler

Cep telefonu modeli Pixel’i lanse eden Google, bununla uyumlu bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. 2014’de Android Wear platformunu lanse ettiğinden beri hiçbir akıllı saat çıkarmadı. Fakat sızan bilgilere göre firma bu konuda çalışıyor. Yeni ürün Pixel Smartwatch’un da 2017 tarihinde açıklanması bekleniyor. Google’ın Android Wear için gelecek yıl bir güncelleme yapacağı da konuşuluyor. Google’ın saati dairesel ekrana sahip olacak. Android Wear’da üst düzey yönetici Jeff Chang, iki model geleceğini doğruladı. Ancak saatlerin hangi firmaya ürettirileceği henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN

Yeni yıldan beklenenler

Venus ailesinin en yeni üyesi V3 5580 raflarda

Vestel Venus ailesinin yeni üyesi V3 5580 satışa sunuldu. Ergonomik tasarımıyla dikkat çeken Venus V3 5580, 5.5” full HD ekran deneyimini 5” ekranlı telefon boyutunda sağlamasıyla öne çıkıyor.

8 çekirdekli işlemcisi, 16 MP arka, 5 MP ön kamerası var. Yüzde 76.6 ekran kasa oranı ile 5.5” ekran deneyimini 5” boyutuyla sağlıyor. Bu özelliği ile kullanıcısına büyük ekran telefonu tek elle kullanma kolaylığı sağlıyor.

4.5 G şebeke uyumlu Venus V3 5580, tasarımı, performansı ve üstün kamera özellikleri ile sevdiklerine yılbaşı hediyesi arayanlar için de iyi bir seçenek. 3 GB Ram kapasitesi, 8 çekirdekli işlemcisi ve 3000 mAh çıkarılabilir bataryası ile dikkatleri çeken Venus V3 5580, FM Radyo ve kızılötesi teknolojisiyle sunduğu uzaktan kumanda özelliği ile de mükemmel bir akıllı telefon deneyimi sunuyor.

Haberin Devamı

YENİ YATIRIM

Yeni yıldan beklenenler

Orta Doğulu Careem’e 500 milyon dolar fon

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın şoförlü araç ulaşım hizmeti Careem, ilk 500 milyon dolarlık yatırımının finansmanını sağladığını duyurdu. Alınan 500 milyon dolarlık yatırım, internet hizmetleri ve inovasyon alanında bir dünya lideri olan Japonya merkezli Rakuten, Inc. ve Orta Doğu’nun en büyük telekomünikasyon operatörü Saudi Telecom Company liderliğinde gerçekleştirilecek. Yeni ve mevcut yatırımcılar arasında Abraaj Group, Al Tayyar Group, Beco Capital, El Sewedy Investments, Endure Capital, Lumia Capital, SQM Frontier ve Wamda Capital gibi firmalar yer alıyor.

Careem’in CEO’su Mudassir Sheikha, “Rakuten ve STC gibi stratejik ortaklarla çalışmak bize ilham ve onur veriyor. Yeni ufuklar için önemli kurumsal destek sağlamanın yanı sıra küresel teknolojik liderlikleri ve deneyimleriyle yaşamı kolaylaştırma misyonumuza yardım edecekler” dedi.