Ekonomi Yerli ve milli 5G son sürat ilerliyor

Yerli ve milli 5G son sürat ilerliyor

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yerli ve milli 5G son sürat ilerliyor

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, “Vodafone Türkiye, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) öncülüğünde gerçekleştirilen çalışma grupları üzerinden, yerli ve milli 5G teknolojisinin gelişimine öncülük ediyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Vodafone’dan yapılan açıklamada, “Global düzeyde öncülük ettiğimiz 5G çalışmalarını Türkiye’ye taşımaya devam ediyoruz” denildi. Vodafone bu kapsamda üyesi olduğu 5G Vadisi Açık Test Sahası’nda gerekli test ve çalışmaları gerçekleştirerek, Türkiye’de ilk 5G sinyalinin verilmesine önemli bir katkı sağladı. 5G Vadisi çalışmaları kapsamında, üç operatörün katkılarıyla, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde bulunan 5G Vadisi BTK Piyasa Gözetimi Laboratuvarı’nda 5G Vadisi Açık Test Sahası açıldı.

Çalışmalar hızlandı

BTK liderliğinde kurulan 5G Vadisi Açık Test Sahası’nın bir üyesi olan Vodafone, bu kapsamda gerekli test ve çalışmaları yürüterek Türkiye’de ilk 5G sinyalini gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk 5G sinyalinin verilmesiyle, 5G alanındaki çalışmalar önemli bir ivme kazanacak. 5G’nin öncü teknolojilerinden Dar Bantlı Nesnelerin İnterneti (NB-IoT) teknolojisini de Türkiye’de ilk kez hizmete açan Vodafone, platform desteği ve modül tedariki alanlarında öncü rol üstleniyor.

Haberin Devamı

İlk sinyal verildi

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye, BTK’nın öncülüğünde gerçekleştirilen çalışma grupları üzerinden, yerli ve milli 5G teknolojisinin gelişimine öncülük ediyor. Grubumuzun uluslararası düzeyde zenginleştirdiği bilgi ve donanımı, 5GTR Forum ve 5G Vadisi gibi platformlara aktararak, Türkiye’nin 5G Beyaz Kitabı’nın tamamlanması gibi çalışmalara önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Üyesi olduğumuz 5G Vadisi Açık Test Sahası’nda verilen bu ilk sinyali de, ülkemizin dijitalleşmesinde önemli bir mihenk taşı olarak görüyor ve gerçekleştirdiğimiz testlerle katkı sunmaktan gurur duyuyoruz.”