Ekonomi Yılbaşında sevgiliye “teksin” demek 275 liradan başlıyor

Yılbaşında sevgiliye “teksin” demek 275 liradan başlıyor

28.12.2009 - 12:14 | Son Güncellenme:

.

Yılbaşında sevgiliye “teksin” demek 275 liradan başlıyor

Yılbaşına sayılı günler kala pırlanta tek taş yüzüğün fiyatı 275 liradan başlarken firmalar kredi kartına 12 aya kadar taksit imkanı sunuyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, son yıllarda yılbaşı, doğum ve sevgililer günü gibi özel günlerde en önemli ve anlamlı hediyelerin başında gelen pırlantada yeni yıla sayılı günler kala rekabet yaşanıyor.
Bazı firmalar yüzde 30’a varan indirimlerle “teksin” anlamına gelen tek taş yüzüğü 275 liradan başlayan fiyatlardan satarken, ortalama iyi bir yüzük almak isteyenlerin 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bazı firmaların pırlantada bu yıl indirime gitmemesi dikkati çekiyor.
Tek taş yüzük yerine yılbaşına özel üretilen kar tanesi bileklik, kolye ya da küpeyi tercih edecekler ise bu ürünleri 150 liradan başlayan fiyatlarla alabiliyor. Kar tanesi yüzükler ise 850 ile 1150 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.
Pırlanta yerine taşlı altın yüzüğü tercih edenler ise yaşanan fiyat artışları nedeniyle 150 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Sevgilide pırlanta kadar etki bırakmasa da bu ürünler, yılbaşı öncesinde talep görüyor.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATI YÜKSELİNCE PIRLANTA GÖZDE OLDU
Bursa’da kurulu bir kuyumcu firmasının mağaza sorumlusu Bayram Altan, son aylarda altın fiyatlarındaki aşırı yükselmenin pırlantaya olan talebi artırdığını söyledi.
Altın son bir yılda yüzde 25’in üzerinde değer kazanırken dolara endeksli olan pırlantanın fiyatının aynı kaldığını ifade eden Altan, şunları kaydetti:
“Ayrıca altın geri satılırken vatandaş zarar edebiliyor. Pırlantada ise bu zarar oldukça az. Hem taşıdığı anlam hem de fiyatlarının çok yüksek olmaması, pırlantaya olan ilgiyi giderek artırıyor. Biz yılbaşına özel indirim yapmadık. Tek taş yüzük ile pırlanta kolye ve küpelerimiz 500 liradan başlıyor. Mağazamızda tek taş yüzük fiyatları 20 bin liraya kadar çıkıyor. Talebe göre fiyatı 40 bin liraya kadar ulaşan yüzükler de getirebiliyoruz.”
Altan, pırlantada kredi kartına vade farkı koymadan 12 aya kadar taksit imkanı sunabildiklerini belirterek, yılbaşı öncesinde pırlanta satışlarının oldukça iyi gittiğini bildirdi.