Ekonomi Yıldırım: Yolsuzluk yapan alçaktır

Yıldırım: Yolsuzluk yapan alçaktır

15.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yolsuzluk iddialarına sert tepki göstererdi.

Yıldırım: Yolsuzluk yapan alçaktır

Yıldırım, bakanlığının bütçesi görüşülürken CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın, “Alkışlarla yolsuzlukları önleyemezsiniz” sözü üzerine, şunları söyledi:
“10 yıldır alnımın akıyla hizmet yapıyorum, Türkiye’ye 200 milyarlık yatırım yaptım, hesabını kuruş kuruş veririm. Kabataslak laflarla, beni yolsuzlukla itham edemezsiniz. Yolsuzluk yapan da yolsuzluğa vesile olan da alçaktır. Bu memleketin haklarına, yetimin hakkına tecavüz etmiş en aşağılık insandır.”
Bakan Yıldırım, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:
“2003 yılından bugüne kadar ulaştırmaya, haberleşmeye yaptığımız yatırımların tutarı 140 milyar TL’dir. Bunun 82 milyar lirası bugün itibarıyla tamamlanmış, 86 milyarlık kısmı da halen devam etmektedir. Aralarında, insan ömrünün yetmeyeceği kadar uzun, 230 yılda bitecek projeler var. ”

Kuzu-lahmacun faturası
Sağlık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı bütçeleri görüşülürken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BDP’lilerin “kebap yemesine” ilişkin eleştirdiği fotoğraf da gündeme geldi. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “90 kişi bir kuzu yedik, yemez olsaydık. Başbakan diline doladı. Kalkınma Bakanlığı’nın bir yılda yediği lahmacun 71 bin lira” dedi.
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Başbakan Erdoğan’ın sürekli ‘IMF’ye borcunuzu ödedik’ dediğini dile getirerek, “Tabii ki ödeyeceksiniz. Borcunu ödemeyen devlet olur mu?” dedi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “İlaç sanayisini bitirdiniz” derken, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, “Bu dönemde en çok yolsuzluk yapılan alanların başında sağlık var” diye konuştu.