Ekonomi Yurtdışına 100 ‘Damat’ gidiyor!

Yurtdışına 100 ‘Damat’ gidiyor!

30.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orka Holding bünyesindeki erkek hazır giyim markaları Damat, Tween ve D’s Damat, yurtdışında mağazalaşma atağına kalktı.

Yurtdışına 100  ‘Damat’ gidiyor

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, geçen yıl yurtdışında 50 mağazaları bulunduğunu, bu sayıyı bu yıl sonuna kadar 100’e çıkaracaklarını söyledi. Yurtiçinde 180 olan mağaza sayılarını ise bu yıl sonuna kadar 200’e ulaştıracaklar.
Toplam mağaza sayılarını yurtdışı odaklı büyümeyle 300’e çıkaracaklarını kaydeden Orakçıoğlu, “Önümüzdeki yıl da 100 olan yurtdışı mağaza sayımıza 50 daha ekleyeceğiz. Yurtdışında en çok talep gören Türk markasıyız. 70 ülkede mağazamız var. Bu yıl yurtdışı mağazalar için 8 milyon TL yatırım yaptık” dedi.
En son İtalya’da 9 mağaza açtıklarını, Romanya’da mağaza sayısını artırdıklarını dile getiren Orakçoğlu, dünyanın her yerinde olmak istediklerini Avustralya Sidney ve Ermenistan’da da mağazalarının açılacağını belirtti.
500 milyon TL ciro
Süleyman Orakçıoğlu, Kuzey Afrika’da da büyümelerini sürdüreceklerini dile getirerek, Fas, Cezayir, Tunus, Libya ve Mısır’da yeni mağazalar açmaya devam edeceklerini aktardı. Şehre ve lokasyona göre Damat, Tween ya da D’S Damat markalarıyla ülkelere giriyorlar. Orka Holding Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu da, şu anda Kolombiya, Panama, Kongo, Hollanda, Almanya, İsviçre, Norveç, Rusya, Romanya, İran, Irak, Mısır, Avusturya, İspanya, Lübnan gibi dünyanın dört bir yanına ihracat yaptıklarının altını çizdi.
Finansal rakamlarına da değinen Orakçıoğlu, “2016 yılını 500 milyon TL ciroyla kapatacağız. Bunun 35 milyon doları ihracattan gelecek. Bu yıl için yüze 20’lik büyüme hedefi koymuştuk. Yaşanan olaylar nedeniyle bunu yüzde 13 olarak gerçekleştireceğiz. 2007 yılı için ise 370 mağaza ve 600 milyon TL ciro hedefimiz var” bilgisini verdi.
Parma’ya da sponsor olacak
Süleyman Orakçıoğlu, spor sponsorluklarına da devam ettiklerini belirterek, “Dinamo Bükreş, Makedonya Milli Takımı, Karabağ, Spartak Moskova futbol ve buz hokeyi takımları sponsorluklarımız var. La Liga’dan Deportivo Alavez ile bir anlaşma imzaladık. İtalya’dan Parma ve İngiltere Premier Lig’inden Manchester City takımları gibi çeşitli teklifleri değerlendiriyoruz” dedi.