Ekonomi Yusuf İslam ‘helal’ fuarı için geliyor

Yusuf İslam ‘helal’ fuarı için geliyor

26.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük ve etkili “helal fuarı” olma özelliğini taşıyan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo’ya bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü İngiliz Müslüman müzisyen ve hayırsever Yusuf İslam (Cat Stevens) ilk defa Dünya Helal Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alacak.

Yusuf İslam ‘helal’ fuarı için geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “helal pazarı”nın dünyada 4 trilyon dolarlık bir ekonomiyi kapsadığını bildirdi. Kısa süre önce faaliyete geçen Helal Akreditasyon Kurumu’nun (HAK) helal belgesi veren kuruluşları akredite ederek küresel çapta bir merkez olmayı hedeflediğine dikkati çekerek, “HAK, 4 trilyon dolarlık helal pazarında akreditasyon hizmetinde merkez ve lider konumda olmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

HAK, helal belgelendirme alanındaki parçalı ve dağınık yapının yerine, dünyada kabul gören yeknesak bir yapıyı tesis edecek bir sistemin kurulmasına katkı sağlayacak. HAK, İslam kurallarına göre şu haramdır, şu helaldir diye bir standart getirmeyecek. Bu kurumun asıl görevi İİT tarafından oluşturulan uluslararası standart belgelerini vermek isteyen kurum veya şirketleri akredite etmek olacak” dedi.

Gıdadan kozmetiğe

Dünyanın en büyük ve etkili helal fuarı olma özelliğini taşıyan 6. İİT Helal Expo’ya ve Dünya Helal Zirvesi 2018’e bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapacağını hatırlatan Pekcan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 29 Kasım - 2 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek fuara 70’i aşkın ülkeden üst düzey kurum ve kuruluş yetkililerinin, bilim insanlarının, iş dünyasından temsilcilerin katılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Pekcan, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek fuara, başta gıda olmak üzere, finans, turizm, kozmetik, tıp, kimya, ambalaj, makine, İslami yaşam ve moda gibi ilgili birçok sektörden 250’nin üzerinde uluslararası firmanın katılımının beklendiğini söyledi.

Pekcan, HAK’ın da söz konusu fuarda akreditasyon hizmetinde ilk defa küresel çapta vitrine çıkacağını kaydetti. Zirve ve fuara 5 bini yabancı olmak üzere toplamda 40 bini aşkın ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Fuarda 27 ülkeden 150’si yerli, 100’ü yabancı 250 firma ürünlerini sergileyecek.

Dünyaca ünlü İngiliz Müslüman müzisyen ve hayırsever Yusuf İslam (Cat Stevens) ilk defa Dünya Helal Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alacak.