Ekonomi Yüzde 85 KGF kefaleti devreye girdi

Yüzde 85 KGF kefaleti devreye girdi

01.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yüzde 85 KGF kefaleti devreye girdi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ’lerin yüzde 18 ile yüzde 20 arasında faizle kredi kullanabildiğini vurgularken, “Elimizi taşın altına koyduk. Kaynakları birleştirdik. Sonra Hazine ve Kredi Garanti Fonu devreye girdi. Hazine destekli yüzde 85 KGF kefaleti devreye girdi. Bankalarımız da zararı bile göze alarak projeye kaynak sağladı” dedi.

Haberin Devamı

Reel sektör canlansın

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Ziraat Bankası olarak her fırsatta üretenin, üreticinin dolayısıyla reel sektörün yanında olmayı ve ekonominin canlanmasına katkı sağlamayı önemsiyoruz” dedi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, şunları kaydetti: “İşletmelerin finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılayarak, KOBİ’lere bu yıl da rahat nefes aldırmak istiyoruz.”

Üretim için ‘135 milyar’

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Vakıfbank olarak 2017 yılında reel sektöre 135 milyar TL destek sağladık. KGF teminatlı kredi kullandırılmasında en fazla kredi kullandıran bankalardan birisiyiz. Bu öncülüğümüzü bu projede de devam ettirecek, tüm gücümüzle ülkemiz ekonomisine destek olacak ve her zaman olduğu gibi KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Geçen sene ‘hayat nefesle başlar’ diyerek devrim niteliğinde bir iş için reel sektör ve finans sektörü olarak el ele vermiş; Nefes Projesi’nin ilkini hayata geçirmiştik. KOBİ’lerimize nefes aldırmak üzere tekrar bir araya geldik” diye konuştu.

‘Katılım’ desteği var

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir “Reel sektöre finansman desteği sağlamak ve finansmana erişiminin kolaylaştırılması öncelikli gündemimiz” dedi.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş “Ekonomimize destek amacıyla öz kaynaklarımızı da devreye sokarak topladığımızdan fazla fonu reel sektöre destek olarak sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.