Ekonomi Zamlı maaşlar ödeniyor ikramiyeler ne zaman?

Zamlı maaşlar ödeniyor ikramiyeler ne zaman?

24.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Zamlı maaşlar ödeniyor ikramiyeler ne zaman

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları, emekli maaşlarına yansımaya başladı. Emekli memurlar maaş farkını yarın alırken, SSK emeklileri 26 Temmuz’a kadar, Bağ-Kur emeklileri ise, 28 Temmuz’a kadar zamlı maaşlarını almış olacak.

Haberin Devamı

Farklar yarın

SSK emeklilerinin 17 Temmuz’da verilmeye başlanan zamlı maaşları, 26 Temmuz’a kadar ödenmeye devam edecek. Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş ödemeleri ise, 25 Temmuz-28 Temmuz arasında yapılacak.

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan 2.3 milyon kişiye yaklaşık 500 milyon lira tutarında maaş farkı yatırılacak. Memur emeklileri için maaş farkları banka ve PTT şubeleri aracılığıyla 25 Temmuz’da (yarın) ödenecek. Son zamlardan sonra ek ödeme ile birlikte en düşük aylıklar; 2000’den önce emekli olan SSK’lılar için 1.888 liradan 1.982 liraya, 2000’den sonra emekli olan SSK’lılarda 1.125 liradan 1181 liraya, Bağ-Kur esnaf emeklileri için 1.595 liradan 1.675 liraya, Bağ-Kur tarım emeklileri için 1.189 liradan 1.249 liraya, memur emeklilerinde en düşük aylık 2.379 liradan 2.522 liraya yükseldi.

Haberin Devamı

Zamlı maaşlar ödeniyor ikramiyeler ne zaman

Ramazan Bayramı’nda 1000’er lira ikramiye alan emekliler, Kurban Bayramı’nda da aynı miktarda ikramiyeye hak kazanacak. Arife gününün 10 Ağustos Cumartesi’ye denk gelmesi nedeniyle ikramiyelerin 5-9 Ağustos’ta ödenmesi bekleniyor. Emekli maaş ve ikramiyelerinin verileceği tarih, SGK’nın resmi açıklamasıyla kesinleşecek.

Bayram ikramiyeleri, ödemenin yapıldığı tarihte SGK’dan emekli aylığı alanların yanı sıra, mayıs ayında aylığı bağlanan emeklilere de verilecek. Ayrıca bayramda maaş almaya hak kazanan yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye almaya hak kazanacak. İkramiyeden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da yararlanacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlar tek dosya üzerinden ikramiye alacak. Hem kocasından hem babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosyaya göre ödenecek.

Dul ve yetim aylığı alanlara, hisseleri oranında ikramiye ödenecek.