Ekonomi Zincirler yayılıyor

Zincirler yayılıyor

10.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’de otel yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Yerli ve yabancı otel markaları başta büyük şehirler olmak üzere Anadolu’nun tüm şehirlerinden pazar kapma yarışına girdi

Zincirler yayılıyor

Türkiye konaklama sektörü cazibesini koruyor. Dünyanın pek çok büyük otel markaları Türkiye’de faaliyet gösterirken yerli otel zincirleri de yeni yatırımlarıyla otel sayılarını artırmaya devam ediyor. Ağırlıklı olarak büyük şehirlerde otel açan zincirler, Anadolu şehirlerine de ilgi gösteriyor. Ayrıca yerli otel zincirleri uluslararası alanda da faaliyetlerini giderek artırıyor.

Son olarak Dedeman Turizm Grubu, Kastamonu’ya yapılacak olan Park Dedeman Kastamonu Oteli için ilk imzayı attı. Yeni otel 200 milyon liralık yatırım bedeliyle yapılacak. KAS Proje İnşaat ve Yatırım AŞ tarafından yapımı süren KastaMall AVM, otel ve rezidans karma projesi içinde yer alan, toplam 150 odalı, 300 yatak kapasiteli Park Dedeman Kastamonu Oteli’nin bu yılın 3’üncü çeyreğinde hizmete girmesi bekleniyor.

Zincirler yayılıyor



Kongre turizmi

Dedeman Turizm Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman, bu yıl yurtiçinde iki yeni otel açmayı planladıklarını belirtti. Dedeman, “Bu otellerin ilkini Kastamonu’da hayata geçireceğiz. Bu yeni otelimizle bölgeye ve beraberinde iş dünyasına değer kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kastamonu’nun turizm potansiyelini öne çıkarmak istediklerini söyleyen Dedeman, “Bölgenin ilk ve tek uluslararası markalı oteli olma özelliğini taşıyacak otelimiz, yüksek yatak ve toplantı odası kapasitesi sayesinde iş dünyasının beklentilerini karşılamasının yanı sıra bölgede eksik olan düğün ve kongre salonu ihtiyacını da karşılayacak” ifadelerini kullandı.

Havaalanına 15 km

Park Dedeman Kastamonu’nun havaalanına 15, Ilgaz Kayak Merkezi’ne 30 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyen Dedeman, şöyle devam etti:
“Otelimizde, 150 oda, 300 yatak, 600 kişilik balo salonu, farklı ölçülerde 5 toplantı odası, kapalı yüzme havuzu, sauna, buhar odası, hamam ve masaj salonlarıyla misafirlerimizi ağırlayacağız.”

KAS Proje İnşaat temsilcisi Ali Yıldız, “Projenin yatırım tutarı 200 milyon lira” dedi.

Yeni yatırımlar yolda

Dedeman olarak yönetim anlaşmalarıyla büyümek istediklerini belirten Banu Dedeman, “2020’de açacağımız iki yeni otelimizle toplam otel sayımızı 19’a yükselteceğiz. Önümüzdeki 10 yıl içinde hedefimiz ise otel sayımızı 50’ye çıkarmak. Erbil ve Kazakistan’da otellerimiz bulunuyor. Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Berlin’de otel yatırımları için görüşmelere başladık” dedi. Anadolu’dan da talep geldiğini söyleyen Dedeman, “İzmir, Ankara, Kayseri, Bursa, Edirne, Diyarbakır, Antalya ve Bodrum için görüşüyoruz. Antalya ve Bodrum’daki iş ve şehir otellerine olan ihtiyacı karşılamak istiyoruz” diye konuştu.

Otelcilik devlerinin büyük yarışı


Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de zincirinde 3 ve üzerinde otel bulunan 57 otel zinciri faaliyet gösteriyor. Bunun 44’ü yerli, 13’ü yabancı zincirlerden oluşurken, bu zincirlere bağlı 628 tesiste oda sayısı ise 145 bin 450 adet. Araştırmaya göre, listenin genelinde yerli zincirler fazla olmakla birlikte ilk 10’da yabancı zincirler ağırlıklı. Wyndham Hotels, zincirindeki 76 otel ile tesis sayısında ilk salıyor.

63 tesis ile zincirindeki otel sayısı açısından ikinci sıradaki Hilton Worldwide, oda sayısında ise Türkiye’de faaliyet gösteren en büyük zincir olarak öne çıkıyor. Accor Grubu, hem tesis hem oda sayısı bazında üçüncü sırada yer alıyor. Dördüncü sırada Marriott Hotels, beşinci sırada Intercontinental Group bulunuyor. Bu otelleri Rezidor Group, Rixos Hotels, Divan Hotels, Anemon Hotels, Dedeman Intenational takip ediyor. Araştırmada hem yerli hem yabancı zincir otellerin sahip olduotel sayısı ve kapasitesinin her geçen yıl arttığı belirtiliyor. Türk otelciler, 21 ülkede toplam 33 otelin sahibi ya da işletmecisi konumunda bulunuyor.

25’inci otelini açtı

Radisson Hotel Group Türkiye’deki 25’inci otelini Sakarya’da açtı. 139 odası bulunan otel misafirleri için spor salonu ve fitness alanı, kapalı yüzme havuzu, Türk Hamamı, buhar banyosu, sauna ve kişisel bakım programları sunuyor. Otelde 800 metrekarelik toplantı ve etkinlik alanı da yer alıyor. Doğu Avrupa, Rusya ve Türkiye Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Michel Stalport, “Türkiye’de işlettiğimiz ve yatırımı süren 16. Radisson Blu ve 27. Radisson Hotel Group oteli olan bu tesisle ülke çapındaki ağımızı kuvvetlendiriyoruz” dedi.