Ekonomi Ekonomiye ‘Nef’es verdi satışları yüzde 52 artırdı

Ekonomiye ‘Nef’es verdi satışları yüzde 52 artırdı

22.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2018’e çok hızlı başladıklarını belirten Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Özellikle alternatif satış kanallarımız üzerinden yakaladığımız büyümeyle, satışlarımızı ilk yarıda yüzde 50’nin üzerinde artırmayı başardık. 18 Temmuz itibarıyla toplam ciromuz 1.1 milyar TL’yi aştı. Bu başarı, gayrimenkul sektöründe bir ilk olan ve JCR tarafından bize verilen A+ kredi notunun da en büyük dayanağı. Hedefimiz geçen yılın toplamında ulaştığımız 1.5 milyar TL’lik ciroyu, bu yıl sonunda 2 milyar TL üzerine çıkarmak” dedi.

Ekonomiye ‘Nef’es verdi satışları yüzde 52 artırdı

Timur, şunları söyledi: “Son 3 yılda 14 proje ve 4 bin 500’ün üzerinde konut teslimi gerçekleştirdik. Her dönem bilançomuzda minimum 200 milyon TL’nin üzerinde net nakit durur. Ayrıca senetli satışlardaki vadelerimiz de 60 ay değil en fazla 36 ay vade. Tüm bu veriler, bizim aslında finansal gücümüzü destekleyen en önemli unsurlar arasında.

Haberin Devamı

30 milyar dolar

Gayrimenkuldeki ‘stok’ eleştirilerine de yanıt veren Timur, “Sektörde konut envanterine yönelik kapsamlı bir analiz yok. Hangi bölgelerde ne kadarlık bir ihtiyaç olduğunun tespiti ve ruhsatın da buna göre verilmesi şart. Biz Nef olarak proje ortaya çıkmadan önce, derinlemesine bölgesel analizler yapıyoruz. Bugüne kadar Nef 10 binin üzerinde konut teslim etti. Ama bitmiş ve şu an portföyde kalan konut sayısı 50’yi geçmez. Bu da kolay kolay görülemeyecek bir rakam” dedi.
Türkiye’nin gayrimenkul sektörü özelinde yeni bir hikâyeye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Erden Timur, “Türkiye ihracatla büyüyebilecek bir ülke. Çünkü doğal kaynağı yok. Dünyadan parayı borç olarak değil, ürün karşılığı transfer etmemiz lazım. Bu da bizim sektörün önemini artırıyor. Doğru hamlelerle yabancıya yılda çok rahat 30 milyar dolarlık satış yapabilecek bir ülkeyiz. Mütekabiliyetten bu yana yabancıya 100 binin üzerinde konut satmışız. Bunun ihracat karşılığına bakarsanız müthiş bir değer” dedi.

Haberin Devamı

Ekonomiye ‘Nef’es verdi satışları yüzde 52 artırdı

Lükse sınıf atlattı

Yalıkavak, Gölköy ve Kandilli projelerini ‘Reserve’ bakış açısı ile geliştirdiklerini söyleyen Timur, “Amaç Reserve projelerimizde lüksü ulaşılabilir kılıp, müşterilerimize sunmak” dedi. Nef Yalıkavak’ı prestij projesi olarak gördüklerini kaydeden Timur, “Lansmana çıkmadan projenin yüzde 60’ını sattık” dedi.

Ekonomiye ‘Nef’es verdi satışları yüzde 52 artırdı

Yazarlar