Gündem Ekrem Yeter’e FETÖ’den 15 yıl hapis istendi

Ekrem Yeter’e FETÖ’den 15 yıl hapis istendi

13.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında FETÖ üyeliği gerekçesiyle 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yeter hakkındaki iddianamede gizli tanık ifadelerine yer verildi

Ekrem Yeter’e FETÖ’den 15 yıl hapis istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle dava açtı. İddianamede, Yeter’in 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir başka soruşturmada ifade veren gizli tanık “LAGOS”un, Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girdiğini, o dönemde “cemaat abisi” olarak bildiği Turgay Baz’ın kendisini kardiyoloji bölümünde doktor olan Ekrem Yeter’in yanına yönlendirdiğini beyan ettiği kaydedildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının ifadesini aldığı, meslekten ihraç edilen savcı Bayram Bozkurt’un da Yeter’in, “cemaatin kurduğu” Uluslararası Tıp Örgütü başkanı olduğunu ve cemaat mensubu olan isimlerin yüksek yargıya seçilmesi için kendisine ilettiğini bildirdiği kaydedildi.
‘İrtibatını kesmedi’
İddianamede, FETÖ çatı davasında tanık olarak dinlenen Bülent Çanakçı’nın ifadesinin de şüpheli Ekrem Yeter’in FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğunu ve örgüt içerisinde faaliyette bulunduğunu ortaya koyduğu belirtildi. Yeter’in evinde yapılan aramada FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitap ve CD’ler ele geçirildiği aktarılan iddianamede, Yeter’in, Bank Asya’daki hesabında 31 Aralık 2013 ve 24 Aralık 2014 tarihleri arasında 40 bin 993 liralık artış tespit edildiği aktarıldı. İddianamede ayrıca, Yeter’in FETÖ’nün tepe yönetiminde yer alan Cemil Koca, Tuncay Delibaş, Hüseyin Kara, Şerif Ali Tekalan, Süleyman Uysal, Hamdi Akın İpek, Bahattin Karataş ile 766 görüşmesi bulunduğu bildirildi. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı