Eksi 70 derecede nasıl yemek yapılır?

11 Ekim 2018 - 10:31'de eklendi11.10.2018 - 10:41'de güncellendi
Şu anda Antartika'daki Concordia İstasyonu'nda çaışan buzulbilimci ve astrobiyolojist Cyprien Verseux, boş zamanlarında tuttuğu blogda böylesine zor bir bölgede yaşadıklarını anlatıyor.

1-

İşte kendi kaleminden yaşadıkları:

Burası o kadar soğuk ki 9 ay boyunca buraya tek bir araç bile gelip gidemiyor. 13 kişilik bir ekibiz. Aramızda teknisyenler, bilim insanları, aşçı ve doktor var.

2-

Oksijen ekslikliği ve çorak çöl manzarası bilim insanlarını başka bir gezegendeymiş gibi hissettiriyor. 

3-

Cyprien, eğlenmek için dışarı çıkıp yemek yapmaya ve bu anları kaydetmeye karar veriyor. Çeşitli yiyecekleri pişirmeye başlıyor.

4-

Yer çekimine meydan okuyan fotoğraflar, Antarktika'daki soğukluğun ölçüsünü net bir şekilde gösteriyor.

5-

Cyprien, "Bu bir piknik değil" diyor. 

6-

Fotoğraflar, insanları şaşkınlığa çevirecek cinsten.

7-

"Kışın -80 derecenin altına ulaşan sıcaklıklarla burası kesinlikle dünya üzerindeki en soğuk yer. Güneş'i tam 3 ay aradan sonra ilk defa Ağustos ayında gördük. Hava hem çok kuru hem de oksijen seviyesi oldukça düşük."

8-

9-

"Kışın başlarında taze yiyecekler tükendi. Şubat ayından Kasım ayına kadar hiçbir kaynağımız olmadığı için çoğunlukla dondurulmuş yiyecekler yiyoruz. Yiyecekleri donmaması için de kaplarda muhafaza ediyoruz."

10-

Bu makaleye ifade bırak

İlginizi Çekebilir