Gündem EL Bab'da IŞİD hedefleri bombalandı

EL Bab'da IŞİD hedefleri bombalandı

12.01.2017 - 10:14 | Son Güncellenme:

TSK, kuşatma altında tutulan kritik kentte 40 hedefin imha edildiğini bildirdi. Açıklamaya göre 22 IŞİD teröristi de öldürüldü.

EL Babda IŞİD hedefleri bombalandı

Türk özel kuvvetleri ve Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından El Bab'da kuşatılan IŞİD, savaş uçakları tarafından bombardımana tutuluyor.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekâtı'nda terör örgütüne ait 40 hedefin vurulduğunu bildirdi. TSK açıklamasında 22 IŞİD teröristinin de öldürüldüğü yer aldı.

Aralık ayından bu yana kuşatma altında tutulan El Bab'ın yakın zamanda düşmesi bekleniyor.

Son bir hafta içinde iki kez Türk askeri konvoyları El Bab'a doğru ilerlerken görüntülendi. Tanklar ve zırhlı araçların yer aldığı konvoy, Kilis'in Elbeyli ilçesinden Suriye'ye girdi.

24 Ağustos'un ilk saatlerinde Karkamış'tan Suriye topraklarındaki Cerablus'a girilmesiyle başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı'nda kısa sürede Cerablus-Azez hattı IŞİD teröristlerinden temizlendi. 90 kilometrelik hat daha sonra güneye doğru genişlemeye başladı ve IŞİD için en kritik kentlerden biri olan El Bab kuşatıldı.

Haberin Devamı

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka'yı fiili başkenti ilan eden terör örgütü, kendisi için hayati önemdeki El Bab'ı ağır kayıplar vermesine rağmen savunuyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, geçen hafta yaptığı açıklamada, "El Bab'a gelene kadar farklı bir strateji vardı. Küçük yerleşim birimleri vardı, küçük öbekler halindeki IŞİD vardı. El Bab'da bu bir şehir savaşına dönüşmeye başladı" demişti. Bakan Işık, "Bizim için en büyük risk sivillerin yaşıyor olması. Yavaş ilerlemesinin en büyük sebebi. Sadece IŞİD olsaydı, şimdiye söküp atmıştık. Bu biraz harekatı yavaşlatan neden. Biri de hava şartları" ifadesini kullanmıştı.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda bugüne kadar 1600'den fazla terörist öldürüldü. TSK, geçen hafta 1362 IŞİD teröristinin öldürüldüğünü açıklamıştı. Bölgede yalnızca IŞİD'le mücadele edilmiyor. Menbic'in IŞİD'den alınmasından sonra bölgeden ayrılmayan PKK'nın Suriye uzantısı YPG de operasyonun hedefinde. TSK, dört ayı aşkın sürede 291 YPG'linin öldürüldüğü bilgisini de paylaştı.