Gündem El Bab’dan gelen kediye yuva aranıyor

El Bab’dan gelen kediye yuva aranıyor

27.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TSK tarafından geçen yıl 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı harekâtında görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan, El Bab’da yürütülen operasyonlar sırasında bir kedi buldu.

El Bab’dan gelen kediye yuva aranıyor

Uzman Çavuş Özkan, ‘Barış’ adını verdiği bitkin haldeki kediye bir süre kendi imkânlarıyla baktı. Özkan, operasyonlar nedeniyle daha fazla bakamayacağı için kediyi Türkiye’ye gönderme kararı aldı ve sosyal medyadan gönüllülere çağrıda bulundu.

Gaziantep Canlı Hayatı İyileştirme Derneği (CAHİDE) Başkanı Cengiz Bayram, internetteki çağrıya karşılık Özkan ile iletişime geçti.

Dernek görevlileri, gittikleri sınır hattında operasyonda olan Özkan’ın silah arkadaşından ‘Barış’ı teslim alıp Türkiye’ye getirdi. Derneğin, Gaziantep’teki havyan barınağında tedavi edilerek bakımı yapılan kedi, kendisini sahiplenecek gönüllüyü bekliyor.

El Bab’dan gelen kediye yuva aranıyor


Kedinin bakım ve tedavisinin yapıldığını ve şuanda kendisini sahiplenecek gönüllüyü beklediğini ifade eden Cengiz Bayram, şunları söyledi: “Kedimiz ‘Barış’ı sınırdan alıp barınağımıza getirdik, bakımını yaptık. Şu an bizim misafirimiz ve sahibini bekliyor. Barış çok güzel, sakin ve uysal bir kedi, hemen alıştı. Bu canlardan bir tanesini kurtarmak bile bizim var olma sebebimiz.”