Dünya El Bab tecrit ediliyor

El Bab tecrit ediliyor

17.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DEAŞ’in Rakka ve Musul’dan sonra en önemli merkezlerinden biri olan El Bab, doğusundan da kuşatma altına alınmaya başlandı.

El Bab tecrit ediliyor

24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı harekâtında, dün 146. gün geride kaldı. 9 Aralık’ta başlatılan El Bab harekatında batıdan ve kuzeyden şehrin dış mahallelerine ulaşıldı. Kentin en kritik noktası olan şehir hastanesinin bulunduğu tepe daha önce ele geçirilmişti. Kentteki sivillerin varlığı ile el yapımı patlayıcı tuzaklamaları, harekatın hızını yavaşlattı. Sokak operasyonları öncesinde tecrit harekatı çerçevesinde, DEAŞ hedefleri karadan ve havadan ağır bombardımana tabi tutuldu. ÖSO unsurlarının bir bölümü, Türk birliğinin desteği altında El Bab’ın doğusunda bulunan Suflaniyah ile Kabr al Mukri’nin ele geçirilmesi için harekât başlattı. İki yerleşim biriminde çatışmaların yaşandığı belirtildi.

18 terörist öldürüldü

Önceki gün de 180 terer örgütü hedefi, topçu ateşi ile baskı altında alındı. Terör örgütünün kullandığı barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleriyle silahv e araçları bombalandı. Türk savuş uçakları da, El Bab bölgesine hava harekâtı düzenleyerek beş bina, bir karargâh binası ile iki bombalı aracı bombalayarak imha etti.

Uzman timler, harekâtın başından bu güne kadar çoğu tuzaklanmış 2 bin 933 EYP ve 43 mayını kontrollü olarak imha etti. Önceki gün havadan ve karadan icra edilen harekât ile toplam 18 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.