El Estetiği ile Gençleşin

El estetiği az bilenen ancak çok sık ihtiyaç duyulan estetik uygulamalar arasında yer almaktadır. İnsanların günlük hayatta en çok kullandığı uzuvların başında gelen eller; dış etkenlerden çok çabuk etkilenerek yaşlanmaktadır. Erken yaşlardan itibaren elastikiyetini yitirmeye ve yıpranmaya başlar.

Soğuk hava, güneş, deterjan ve daha pek çok şey ellerin yaşlanma ve yıpranma sürecini hızlandırır. Ellerdeki çillenme, kırışıklık, lekelenme ve yağ dokusunun erimesiyle ortaya çıkan damarlanma, elde pigmentasyon (renk değişikliği) görüntüleri kişiyi rahatsız edebilmektedir.

Haberin Devamı

Nemsiz, kötü hava koşullarına, kimyasal maddelere ve güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalan ellerin hak ettikleri yumuşak ve genç görüntüye tekrar kavuşturulması el estetiği ile mümkündür.

Kimler El Estetiği Yaptırabilir?

El estetiği uygulamaları pek çok kişi uygundur. Ellerinizde yaşlanma belirtileri varsa, ellerinizdeki cilt altı yağ dokusunda incelme varsa, el deriniz kırışmış, sert ve yıpranmış durumdaysa ya da formunu kaybetmişse, el üzerinde belirgin damar görüntüsü ortaya çıktıysa, ellerinizin üzerinde çillenme, kızarıklık ve kahverengi lekelenme sorunu yaşıyorsanız el estetiği için uygun bir adaysınız demektir.

El Estetiği Nasıl Yapılır?

El estetiği uygulamalarında farklı teknikler kullanılır. Bu teknikler kişilerin mevcut problemlerine göre seçilmektedir. Bölgede bulunan derinin zamana bağlı olarak incelmesi ve kırışması söz konusu ise bölgeye enjeksiyon yapılması tercih edilir. Enjeksiyonda genellikle yağ dokusu kullanılır. Ayrıca hyalüronik asit dolgusu da bölgeye uygulanabilir. Her dolgu malzemesinin etki süresi farklıdır. Yağ enjeksiyonunda belli aralıklarla birkaç tekrar ile uzun yıllar boyunca görünümü korunmak mümkündür. Hyalüronik asit dolgusu ise tek bir seferde yapılır ve bir yıla kadar etkisini korur. El bölgesinde leke oluşumu varsa bu lekeleri ortadan kaldırmak için leke tedavisi uygulanabilir. Leke tedavisi için kimyasal ya da lazer ile soyma yöntemleri tercih edilir. Elde genç bir görünüm sağlayabilmek için genellikle bu yöntemler birlikte kullanılır.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: /drsukruyazar

Facebook: /drsukruyazar