Eskişehir El Yapımı Kağıda Farklı Bir Bakış, ‘Doku'n'

El Yapımı Kağıda Farklı Bir Bakış, ‘Doku'n'

25.02.2018 - 16:48 | Son Güncellenme:

.

El Yapımı Kağıda Farklı Bir Bakış, ‘Dokun

Özellikle çocuklara yönelik atölye çalışmaları ile çevre konusunda farkındalık oluşturan Tepebaşı Belediyesi’ne bağlı Sukurusu Uygulama Merkezi’nin el yapımı kağıt çalışmaları, Atila Özer Karikatürlü Ev’de açılan ‘Doku’n’ adlı sergi ile taçlandırıldı.
Sergi açılışına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve sanatseverler katıldı. Tepebaşı Belediyesi’nin çocuklar için hayata geçirdiği çevre projesinden biri olan Sukurusu Uygulama Merkezi, farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarının yanı sıra sanatsal üretimlerle de dikkat çekiyor. Bu kapsamda merkez sorumlusu Güneş Evrim Yılmaz tarafından Atila Özer Karikatürlü Ev’de açılan ’Doku’n’ adlı sergi Eskişehir’de ilk defa farklı tekniklerle üretilmiş pek çok çalışmayı bir arada sunuyor.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç sergi açılışı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Sukurusu Uygulama Merkezi 2009 yılından bu yana belediye hizmet binamızda çalışmalarını sürdürüyor. Merkezimiz yıllar içinde gerçekten özgün işler üretti. Hepimiz için nostaljik anlamı olan yeni yıl tebrik kartları merkezin önemli çalışmalarından biri oldu. Cep telefonlarından önce insanlar kaç kişiye kart atacaksa o sayıda yeni yıl tebrik kartını el yazısıyla yazar ve gönderirdi. Ancak daha sonra cep telefonlarıyla bu güzel iletişim biçimi yok oldu. Biz tebrik kartları ile bir anlamda bunu protesto ediyoruz ve her yıl farklı konularda mesajlar içeren binlerce el yapımı tebrik kartı hazırlıyoruz. Merkezimizde çocuklara yönelik çevre eğitim çalışmalarıyla da binlerce çocuğumuza geri kazanım bilinci kazandırıyoruz. Güneş yıllar içinde yaptığı işlerin kişisel boyutunu bugün bu sergiyle bize gösterdi. Bu üretkenlikten daha farklı çalışmalar da bekliyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
El yapımı kağıt malzemenin daha yakından tanınması için, camsız, çerçevesiz, doğal malzemelerin kullanıldığı dokunulabilir çalışmaların yer aldığı sergi 4 Mart tarihine kadar açık kalacak.