Elazığ Elazığ'a 991 Milyon Tl'lik Yatırım

Elazığ'a 991 Milyon Tl'lik Yatırım

13.01.2018 - 15:48 | Son Güncellenme:

.

Elazığa 991 Milyon Tllik Yatırım

Elazığ’da bugüne kadar 44 şantiyede 8 bin 659 konutun yapımına başladıklarını belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, toplam 991 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.
Başbakanlık TOKİ Başkanı Ergün Turan, idarenin Elazığ şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Merkez Cumhuriyet Mahallesinde inşasına başlanan 277 konutluk kentsel dönüşüm alanını inceleyen Turan, kentsel dönüşüm projesinin en kısa sürede tamamlanacağı ifade etti.
Dönüşüm alanlarındaki sağlıksız çevrelerde, sosyal tesis ve yaşam alanları da oluşturduklarını vurgulayan Turan, “Kentsel dönüşümde, insanı odağa alan, sosyal bütünleşmeyi, yerel kalkınmayı, tarihi ve kültürel mirası korumayı gözeten bütünleşik bir yaklaşım esas alıyoruz. 58 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Bu kapsamda geliştirilen ve 70 bini tamamlanmış olan 286 bin 500 konutluk 233 kentsel dönüşüm projemiz hızla ilerliyor. Burada ki kentsel dönüşüm projemiz de vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir yaşam alanı olacak” dedi.

“Elazığ’da 991 milyonluk yatırım gerçekleştirdik"
Elazığ merkezde inşası yüzde 40 seviyesine ulaşan 363 konutluk projeyi de inceleyen Turan, “Elazığlı vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. Bugüne kadar Elazığ ilimizde 8 bin 659 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 8 bin 19’unu tamamladık. Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nda incelemelerde bulunduk. Konut üretimin yanında kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu binaları da inşa ediyoruz. Elazığ’da bugüne kadar 44 şantiyede 8 bin 659 konutun yapımına başladık. Elazığ’da 3 hastane, 2 kütüphane, 8 cami, 6 ticaret merkezi, 5 ilkokul ve 4 lise olmak üzere toplam 991 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu.