Elazığ Elazığ'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları

Elazığ'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları

24.11.2014 - 12:10 | Son Güncellenme:

Elazığ’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Elazığda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları

Elazığ’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
Kutlama programı eski valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş törende Atatürk anıtına çelenk sundu. Kutlama programı daha sonra Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde devam etti. Buradaki programa Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Elazığ Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, bugünün öğretmenlerin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren önemli bir gün olduğunu söyledi. Bağlıtaş, "Mesleğimizin temelini oluşturan eğitim ve öğretim konusu, doğrudan iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmeyle ilgili olup, toplumun şekillenmesinde birinci derecede rol oynamaktadır. Öğretmenler, verdikleri kaliteli eğitimle, yetiştirdikleri bireylerde vatan ve millet sevgisi, fedakarlık, düzen, disiplin ve özgüven duygularının gelişmesini hızla sağlayıp başarının hangi safhalardan sonra geldiğini öğretirler. Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi karşılığı tam olmayan en kutsal mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu öğretmen profili, artık yerini, öğrencilerine doğru bilgi kaynaklarına ulaşmayı ve bu bilgiyi nerede kullanacağını öğreten rehber profiline bırakmıştır. Eğitimin hangi basamağında görevli olursak olalım değişen çağa, önce bizlerin ayak uydurması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Teknolojideki gelişmeler bunun soncu olarak öğrenme sürecinde teknolojinin aktif kullanımı öğretmene biçilmiş olan rolün büyük bir değişim ve gelişim geçirdiğini göstermektedir. Öğretmen sadece kendini okul ile sınırlandırmayacağı gibi okul dışında da kendisini toplumdan soyutlayıp dar alana kendini hapsedemez ve toplumdan ayrı kalamaz. Çünkü öğretmen aynı zamanda toplumun örnek aldığı bir kimlik şahsiyettir" dedi.
Kutlama programında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın öğretmenler günü mesajı da sinevizyonda gösterildi.
Öğretmenler adına konuşan Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Belgin Karhan, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yaparak, "Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Her işi bilen her işi yapan bilgi deposu ve ayaklı kütüphane yerine bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren ve değerlendirme alışkanlığı kazandıran kişidir öğretmen" diye konuştu.
Kutlama programı şiirlerin okunması, stajyer öğretmenlerin yemin töreni, emekli öğretmenle şeref belgesi verilmesi, tiyatro gösterimi, ödül töreni ve müzik dinletisi ile sona erdi.