Elazığ Elazığ'da Başhekime Silahlı Saldırı

Elazığ'da Başhekime Silahlı Saldırı

24.05.2017 - 14:37 | Son Güncellenme:

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Berilgen, hastanedeki makam odasında uğradığı silahlı saldırıda yaralandı Saldırganın saldırının ardından intihar girişiminde bulunduğu belirtildi Fırat Üniversitesi Rektörlüğü: "Berilgen, hastanedeki makam odasına görüşme bahanesi ile giren bir firma sahibi tarafından önce sözlü, arkasından da silahlı saldırıya uğramış, 3 kurşun ile ağır yaralanmıştır"

Elazığda Başhekime Silahlı Saldırı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Haberin Devamı

Valilikten olayla ilgili yapılan açıklamada, 11.45 sıralarında Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Berilgen'in hastanedeki makam odasında silahlı saldırıya uğradığı bildirildi.

Ağır yaralanan Berilgen'in hastanede tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, "Kimliği tespit edilen saldırgan olay akabinde intihar girişiminde bulunmuş ve tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili geniş çaplı adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Başhekim Berilgen'e Allah'tan şifa diliyor, dualarınızı bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

- Saldırı bir firma sahibince gerçekleştirilmiş

Saldırıya ilişkin Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'e yönelik saldırıdan büyük üzüntü duyulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

"Berilgen, hastanedeki makam odasına görüşme bahanesi ile giren bir firma sahibi tarafından önce sözlü, arkasından da silahlı saldırıya uğramış, 3 kurşun ile ağır yaralanmış, acilen ameliyata alınmıştır." ifadelerine yer verilen açıklamada, kimliği tespit edilen saldırganın saldırının ardından kafasına dayadığı silahla intihar girişiminde bulunduğu, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturmanın sürdürüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başta hastalarına olmak üzere, ilimize ve bölgemize hizmet etmekte sınır mefhumu tanımayan, mesleğine ve iline olan sevdasıyla bilinen değerli başhekimimizin başına gelen bu elim olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Ailesine ve yakınlarına, tüm tıp camiasına, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, üniversitemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatı boyunca hep güçlü olmuş başhekimimizin bunu da atlatacağına olan inancımız tamdır. Berilgen, vatandaşlarımızın dualarıyla tez zamanda iyileşip aramızda olacaktır. Fırat Üniversitesi olarak Allah'tan acil şifalar diliyoruz."