Elazığ Elazığ'da "Bisiklet Yarışı Ve Yamaç Paraşütü Şenliği"

Elazığ'da "Bisiklet Yarışı Ve Yamaç Paraşütü Şenliği"

13.05.2017 - 16:44 | Son Güncellenme:

.

Elazığda Bisiklet Yarışı Ve Yamaç Paraşütü Şenliği

ELAZIĞ (AA) - Sivrice ilçesinde, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Bisiklet Yarışı ve Yamaç Paraşütü Şenliği" kapsamında yamaç paraşütü gösterisi yapıldı.

Haberin Devamı

Elazığ Valiliği, Sivrice Belediyesi ve Genç Elazığlılar Derneğince organize edilen şenlik için farklı illerden gelen yamaç paraşütçüleri Hazarbaba Dağı'ndan havalandı. Hazar Gölü üzerinde seyreden yamaç paraşütçüleri, gölün kıyısına indi. Etkinliğe katılan vatandaşlar da çift kişilik paraşütlerle etkinliğe dahil oldu.

Şenlik kapsamında, çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için çuval ve yoğurt yeme yarışları, el basma, yüz boyama ve palyaço gösterileri yapıldı.

Kayseri'den gelen ve paraşütle uçan Hamdi Şıray, üçüncü kez geldiği festivalin çok güzel olduğunu söyledi.

Uçuşta sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Şıray, "Yamaç paraşütü adrenalini yüksek olan bir spor. Arabanın nasıl tehlikesi varsa yamaç paraşütü sporunun da tehlikesi var. Bu sporu limitler dahilinde yaparsak mükemmel bir uçuş yapılır ama bu limitlerin dışına çıkılırsa riskli olur. Limitli şekilde yapıldığında bu paraşüt sporu herkesin seveceği bir spor dalıdır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Organizasyonun geçen yıllara göre daha iyi olduğunu vurgulayan Şıray, "Geçen sene geldiğimizde biraz durum iyi değildi ama şimdiki durum biraz daha iyi. Üçüncü gelişimde festivali daha iyi gördüm. Bütün halkımızı yamaç paaşütünü sevmeye, bu işi yapmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'dan katılan Ahmet Karataşlı da festivalde yamaç paraşütüyle ilk uçuşumu gerçekleştirdiğini kaydederek, "Hava gayet güzel. Festival için yapılan hazırlıklar da çok güzel olmuş." dedi.

Gün boyu devam edecek şenlikler kapsamında Hazar Gölü kıyısında konser verilecek.

Yazarlar