Elazığ Elazığ'da coşkulu 19 Mayıs

Elazığ'da coşkulu 19 Mayıs

19.05.2016 - 12:07 | Son Güncellenme:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Elazığ’da öğrencilere bisiklet dağıtılıp, bayrak yürüyüşü yapıldı.

Elazığda coşkulu 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Elazığ’da öğrencilere bisiklet dağıtılıp, bayrak yürüyüşü yapıldı.
Elazığ’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bayram nedeniyle, Valilik önünde 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Törene, Vali Murat Zorluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Vali Zorluoğlu, öğrencilere bisiklet hediye ederken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de bayrak, şapka ve tişört verdi.
Milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs’ın milletin tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, “19 Mayısların gençlerimiz ve milletimiz tarafından kutlanması önemli. Bizde bugün valilik olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle bir program hazırladık. Bu bayram gençlerin bayramı. Esas onlar tarafından kutlanması önem arz ediyor” dedi.
19 Mayıs nedeniyle bugünü 500 bisiklet dağıttıklarını aktaran Vali Zorluoğlu, il genelinde toplamda gençlere bu yıl içerisinde 2 bin 500 bisikleti dağıt olduklarını kaydetti.
Daha sonra PTT meydanından başlayan bayrak yürüyüşü, Gazi Caddesi’nden devam ederek öğretmen evi önünde sona erdi. Öğrenciler yürüyüş esnasında “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attı.
Elazığ Gençlik merkezi ile birlikte programı organize ettiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, coşkulu bir program gerçekleştirdiklerini söyledi.
Acar’ın Atatürk anıtına çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program sona erdi.