Elazığ Elazığ'da Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtıldı

Elazığ'da Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtıldı

22.05.2015 - 11:44 | Son Güncellenme:

Elazığ’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Fatih’ projesi kapsamında tablet bilgisayarlar dağıtıldı.

Elazığda Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtıldı

Elazığ’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Fatih’ projesi kapsamında tablet bilgisayarlar dağıtıldı.
Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da bugün ‘Fatih’ projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde düzenlenen törene Vali Murat Zorluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Burada konuşan Vali Zorluoğlu, Milli Eğitim ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları arasında yapılan protokol ile Fatih projesinin başlatıldığını söyledi. Vali Zorluoğlu, "Pilot olarak başlayan projede 40 bin okul, 570 bin sınıf için alt yapı ve 10 milyon öğrenci için tablet bilgisayar sağlanması amaçlanmıştı. Elazığ’da bu kapsamda 1 etapta 8 bin 868 tablet bilgisayar dağıtıldı. Bugün ikinci etapta ise toplam 7 bin 54 tablet dağıtımı yapılacak. Fatih projesi 221 meslek lisesi ve ortaokulunda devam etmektedir" dedi.
Fatih projesinin 2010 yılında bakanlıkları tarafından başlatıldığını aktaran İl Milli Eğitim Müdür Ahmet Bağlıtaş ise, "2011 ile 2015 yılları arasında Elazığ’da 42 okulda ağ alt yapısı kuruldu. 8 bin 680 tablet bilgisayar dağıtılırken, bin 221 öğretmenimize proje eğitimi verildi. Şimdi ise aynı proje kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılında Mayıs ve Haziran aylarında 3 bin 407 tablet dağıtıldı, Ekim ayında da 3 bin 647 adet bilgisayar dağıtılacak" diye konuştu.
Daha sonra konuşan okul müdürü Ahmet Karabulut, devletin imkanlarını büyük ölçüde zorlayarak eğitimde fatih projesiyle teknolojiyi çocuklara kavuşturmak için yoğun bir çaba içinde olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Bağlıtaş, öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı. Öğrencilerde kendilerine tablet bilgisayar verildiği için mutlu olduklarını belirterek projeyi yapanlara teşekkür etti.