Elazığ Elazığ'da İlk Defa Oruç Tutan 350 Çocuk İftar Yaptı

Elazığ'da İlk Defa Oruç Tutan 350 Çocuk İftar Yaptı

21.06.2017 - 22:16 | Son Güncellenme:

.

Elazığda İlk Defa Oruç Tutan 350 Çocuk İftar Yaptı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Belediyesi, ilk kez oruç tutan 10 yaş altı çocuklara "kardeşlik iftarı" programı düzenledi.

Haberin Devamı

Kültürpark Mamuratül Aziz Toplantı Salonundaki iftara katılan 350 çocuk ilk kez oruç açmanın ve ramazanın bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

İftar yemeğine katılan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, çocukları ilk iftarlarında yalnız bırakmayarak iftardan önce çocuklar ile birlikte şiir ve ilahiler okudu.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ezan okunmasıyla iftar duası yapıldı ve çocuklar iftarını açtı.

Programda konuşan Yanılmaz, çocukların hayatlarında ilk defa oruç tuttukları için düzenledikleri iftar programının önemli olduğunu söyledi.

Oruç tutmanın öneminden bahseden Yanılmaz,"Ramazanın rahmetini bereketini güzelliğini hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan paylaşmaktır Ramazan kardeşliktir. Ramazan sevgidir. muhabbettir hoşgörüdür. Ve birlikte olmaktır." diye konuştu.

Haberin Devamı

- "15 Temmuz'da bir hafta nöbet tutacağız"

15 Temmuz'un yıl dönümüne kısa süre kaldığını hatırlatan Yanılmaz, şunları söyledi:

"15 Temmuz 2016 da vahşi bir askeri darbe girişiminde yüz yüze kaldık Türkiye'yi bölmek isteyenler parçalamak isteyenler kardeşi kardeşe kırmak isteyenler o gün piyasaya çıktılar ama milletimiz buna müsaade etmedi. İnşallah biz 15 Temmuz'un yıl dönümünde Elazığ'da bir hafta boyunca 15 Temmuz Meydanı'nda 24 saat nöbet tutacağız inşallah. Ben şimdiden sizleri oradaki nöbete davet ediyorum."

Çocuklardan Muhammet Furkan Akbaba, "Bugün çok güzeldi, Allah herkesin orucunu kabul etsin oruç tutarken biraz zorlandım ama tutmaya kararlıyım." dedi.

İlk defa oruç tutan Elif Öztürk de "Bugün çok mutluyum oruç tuttuğum için teyzem beni sırtında taşıdı. Bu da çok keyifliydi. Oruç tutmak bana sabretmeyi öğretti." diye konuştu.