Elazığ Elazığ'da İmam Hatip Platformu Bir Araya Geldi

Elazığ'da İmam Hatip Platformu Bir Araya Geldi

08.12.2016 - 10:36 | Son Güncellenme:

.

Elazığda İmam Hatip Platformu Bir Araya Geldi

Elazığ’da imam hatip okullarında kaliteyi yükseltmek için toplantı düzenlendi.
İmam Hatip Platformu ,Elazığ Müftülüğü öncülüğünde imam hatip okullarında kaliteyi yükseltmek için istişare toplantısı düzenlendi. İl Müftülüğünde düzenlenen toplantıya, İl Müftüsü Peyami Güngör, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Gıyasettin Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin, İmam Hatip Platform Başkanı Turgut Tuncu, imam hatip okul müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
İmam hatip okullarda kalitenin yükseltilmesi ve daha verimli hale getirilmesi için istişare toplantısı yaptıklarını belirten İl Müftüsü Peyami Güngör, “Buradaki gayemiz bu okullarımızı son yıllarda önündeki engellerin açılmasıyla beraber öğrencilerimizi ileriye yönelik daha iyi nasıl yetiştirebiliriz konusunda konuşmak. İmam hatip okullarımızın sayısını çoğaltmakla beraber kalitesini de nasıl artırabiliriz konusunda istişare yapacağız. Müftülüğümüze ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza düşen görevlere bakacağız. Biz bunları biliyoruz ama hocalarımız bu konuda farklı istekleri olabilir. Onların düşüncelerini de alacağız. Bizimde bu konuda yapabileceğimiz hususları karşılıklı görüşeceğiz” dedi.
Eğitimle ilgili 4+4+4 reformu çıktıktan sonra Türkiye’de tarihin bir kez daha tekerrür ettiğini ve imam hatiplere teveccühün arttığını vurgulayan İmam Hatip Platformu Başkanı Turgut Tuncu, ” Her tarafta imam hatiplerin açılması için millet istek gösterdi ve bizde de o istekleri yetkililere iletmek düşmüştü. Platforma olarak imam hatiplerin açılması, fiziki yapıların iyileştirilmesi için çalışmalarda bulunduk. Fakat bu noktadan itibaren eksik bıraktığımız bir yanı da tamamlamak için çalışmalar başlıyoruz. Eğitim kalitesini yükseltilmesidir” diye konuştu.