Elazığ Elazığ'da iş yurtları ürün ve el sanatları fuarı açıldı

Elazığ'da iş yurtları ürün ve el sanatları fuarı açıldı

27.07.2015 - 14:46 | Son Güncellenme:

Elazığ’da Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumlarıyla Tutuk Evleri İş Yurtları Kurumu Ürün ve El Sanatları Fuarı açılışı yapıldı.

Elazığda iş yurtları ürün ve el sanatları fuarı açıldı

Elazığ’da Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumlarıyla Tutuk Evleri İş Yurtları Kurumu Ürün ve El Sanatları Fuarı açılışı yapıldı.
Ceza infaz kurumları ile tutukevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların, iş yurtlarında üretmiş oldukları el emeği göz nuru ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılacağı İş Yurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı açıldı. 36 ceza infaz kurumunun katıldığı fuarda, kurumlar 54 stantta ürettikleri ürünlerini sergiledi. Ahmet Aytar Meydanında gerçekleşen açılışa Vali Murat Zorluoğlu, HSYK üyesi Turgay Ateş, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Komutanı Sefer Resuloğlu, İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kaner, Kurum Daire Müdürleri ve Başkanları, bazı STK temsilcileriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı


“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA İLK FUAR”


Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Doğu ve Güneydoğu illeri içerisinde ilk olarak bu fuar programının Elazığ ilinde yapılıyor olması nedeniyle ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu söyledi. Başsavcı Pişkin, “Cezaevleri bugün için sürenin dolmasının beklendiği zamanın hükümlü ve tutuklu kardeşlerimiz açısından israf edildiği yerer olmaktan çıkmıştır. Bu gün bunu açılan bu fuarla kamuoyuna bir kez daha göstermiş oluyoruz. Fuarımız kapsamında 36 adet ceza infaz kurumumuz, 54 adet stantta ürettikleri ürünleri sunup aynı zamanda satışını yapmaktadır. Fuarımız bir hafta boyunca saat 15:00 ila 23:00 arasında açık kalacaktır. Programımızın Elazığ’da açılmasında uygun gören başta Adalet Bakanımız Kenan İpek Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı


“BU ESERLER EL EMEĞİ, GÖZ NURUNUN YANSIMASI”


Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Elazığ’ımızda böyle bir fuar organizasyonunda hepimiz için büyük bir mutluluktur. Bu mutluluğu esas mutlu kılan ise bu fuarın iş birliği içinde ortaya çıkmış olan bir fuar olmasıdır. Ben öncelikle böyle bir fuarın Elazığ’da açılmasına vesile olan başta Adalet Bakanımız, Ceza ve Tevkifevleri Müdürümüz ile birlikte tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Elazığ bulunduğu konum itibariyle bu şekildeki fuarlara çok rahatlıkla ev sahipliği yapabilecek olan konumdadır. Bu fuarın aynı zamanda cezaevlerinde tevkifli olan kardeşlerimizin el emekleri ve göz nurlarının bir yansımasıdır. Bu da ülkemizde hem zamanı hem bilgiyi hem de insanı verimli hale dönüştürmenin en önemli yollarından biridir. Bu açıdan da emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki fuar boyunca Elazığlı hemşerilerimiz bu fuarı gezecekler, buralardan hem bilgi edinecekler, hem ceza evlerimizde sadece tutuklu değil aynı zamanda bir ürün ortaya konulduğunu görmüş olacaklardır. Fuar Elazığ’ımıza, şehrimize, bölgemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


“10 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM OLDU”


Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, bugün bu fuarda bulunacak, bugün bu fuarın açılışında sadığın başında görev alacak olan ancak dün maalesef sabah saatlerinde bölgeye intikal ederken müessif bir kaza sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin’e ve yine aynı kazada hayatını kaybeden Eşi Sibel Ertekin’e rahmet dilediğini söyledi. Yıldırım, Ceza infaz sisteminin son 10 yılda büyük değişim ve dönüşüm içerisine girdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Hakikaten son 10 yıldaki gelişmelerle önce anlayış değişikliğine gidilmiştir. Yani infazın kişi dört duvar arasında tutmaktan ibaret bir anlayış olmasının ötesine gidilmiş daha sonra mevzuatta değişikler yapılmış ve bu mevzuatın gereklerini yerine getirilebileceği fiziki yapı içinde çok büyük hamleler yapılmıştır. Eski ceza infaz kurumlarımızdan, eski yapılarımızdan modern ceza infaz kurumlarına, kampus yapılanmalarına doğru bir gidiş olmuştur. Bu maliyeti itibariyle hakikaten son derece ağır, son derece külfetli belki de getirisi itibariyle dışarıda algılanışı itibariyle pekte verimli olmayan yatırımlar, insani anlamada dünya infaz sistemine model teşkil edebilecek bir düzeye ulaşmıştır. Bugün Türk Ceza İnfaz Kurumlarında 361 kurumumuzda, 170 bin 300 hükümlü ve tutuklu barınmaktadır. Bu Avrupa standartlarında çok büyük bir cesameti ifade etmektedir. İşte bu cesameti sadece barındırmaktan ibaret değil sosyal hayata hazırlamaya yönelik çalışmaların bir parçası olarak da iyileştirme, rehabilitasyon, iş ve meslek edindirme çalışmaları ceza infaz sistemimiz içerisinde son derece hızlı bir şekilde geliştirilmiştir. Bugün bu önemli fuarda buluştuk. Biz yıllarca sergiler yaptık. Bugün ki fuar 12. Fuarımız Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi büyük illerden sonra ilk defa Elazığ’da yapılmasının onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

Haberin Devamı


“CAYDIRICI YANINDAN ÇOK ISLAH EDİCİ YANI ÖN PLANDA”

Haberin Devamı


Vali Murat Zorluoğlu ise, şu ifadelerde bulundu:
“Bu büyük organizasyona teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde yeniden tırmanışa geçen terör hadiselerini ve bu hadiseleri gerçekleştiren terör örgütlerini buradan bir kere daha lanetliyorum. Bu hadiseler neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehit olan güvenlik kuvvetleri mensuplarına rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize bir kere daha buradan baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Son 10 yılda ceza infaz kurumunda meydana gelen büyük dönüşümü memnuniyetle karşılıyorum. Caydırıcılığın yanında belki de ondan çok daha fazla bir şekilde ceza infaz sisteminin ıslah edici tarafının son yıllarda öne çıktığını memnuniyetle görüyoruz. İş yurtları kurumumuzda bu manada çok önemli işler görüyor. Elazığ’ımızda da biz bunu takip ediyoruz. Ceza evlerindeki hükümlü ve tutuklularımızın buradaki sürelerini tamamladıktan sonra hayata daha güzel bir şekilde hazırlanmalarını, ıslah edilerek ceza evlerinden çıkmalarını çıktıklarında da meslek sahibi olmaları bakımından iş yurtları kurumumuzu çok önemli çalışmalar yapıyor. Çok önemli kurslar düzenleniyor. Eğitimler veriliyor. Bizde valilikler olarak Halk Eğitim Kurumumuz vasıtasıyla Milli Eğitim Müdürlüklerimiz vasıtasıyla, Müftülüklerimiz vasıtasıyla elimizden geldiğince bu kursları bu çalışmaları desteklemeye çalışıyoruz. Elazığ’ımızda böyle fuarın düzenlenmiş olmasını önemsiyoruz. Elazığ’ımızın tanıtımına önemli katkı yapacağına inanıyoruz. Bu nedenle emeğe geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
Vali Murat Zorluoğlu ve beraberindekiler açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından stantları gezerek sergilenen ürünler hakkında stant görevlilerinden bilgi aldı.