Elazığ Elazığ'da işyurtları ürün ve el sanatları fuarı açılacak

Elazığ'da işyurtları ürün ve el sanatları fuarı açılacak

21.07.2015 - 13:06 | Son Güncellenme:

Elazığ’da Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından işyurtları ürün ve el sanatları fuarı açılışı yapılacak.

Elazığda işyurtları ürün ve el sanatları fuarı açılacak

Elazığ’da Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından işyurtları ürün ve el sanatları fuarı açılışı yapılacak.
Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Ahmet Aytar Meydanı’nda 27 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da açılacak fuarın Doğu ve Güneydoğu’daki ilk fuar olacağını ve Elazığ’ın bu büyük fuara ev sahipliği yapacağını söyledi. Fuar açılışı ve program hakkında bilgi veren Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, "Bu programa hem Ankara merkezden çok sayıda bakanlığımızın değerli temsilcileri katılacağı gibi aynı zamanda çevremizde bulunan Diyarbakır, Muş, Bingöl, Tunceli ve Malatya illerinin tüm protokolleri de davet edilmiş durumdadır. Elazığlı vatandaşlarımızın ben yoğun ilgisini bekliyorum. Kendilerini buraya yani fuarımızı da Cumhuriyet Başsavcısı olarak ev sahibi olarak davet ediyorum. Türkiye de cezaevleri sürenin geçirildiği ve belli bir süre kalınan kurum olmaktan çıktı. Cezaevleri bugün artık eğitim ve öğretim faaliyeti yaptığı gibi aynı zamanda üretim faaliyetine yönelik faaliyetlerde de bulunuyor. Bu faaliyetleri de yaparken serbest piyasa koşullarında çalışan diğer kuruluşlara da zarar vermeme düşüncesinde ince bir çizgide götürüyor. Yaklaşık olarak Türkiye de 34 cezaevi bu fuara katılacak. Profesyonel bir çalışma ekibiyle çalışılıyoruz. Fuarımız Türkiye’nin değişik yerlerinde yapıldı. En son Antalya’da icra edildi. Oradaki katılımcı sayısı da fuarın ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Antalya ölçeğinde fuarımıza toplam 120 bin vatandaşımız gezdi" dedi.

Haberin Devamı


"34 CEZAEVİ, 54 STANT KURACAK"


Fuarda sergilenecek ürünler hakkında bilgi aktaran Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, "Fuarda gerçekten el emeği göz nuru gıdadan tekstile, tekstilden süs eşyasına, süs eşyasından özellikle kozmetiğe, nevresime varıncaya kadar hatta zeytinyağı ve çereze kadar böyle büyük bir ürün gamını 34 cezaevimiz, 54 stantta sunacaklar. Aynı zamanda da piyasadaki fiyatlarının altında ücreti makul olan satışlar olacak. Bundan dolayı vatandaşlarımızın görmesini istiyorum. Alış veriş yapmalarını ve kaliteli ürünlerimizden istifade etmelerini istiyorum. Hem o coşkuyu görecekler hem tabiri caizse Türkiye ayaklarına geliyor. Yaklaşık 34 cezaevimiz, toplamda bu organizasyonu yapan 150 kişilik bir ekiple buradan olacaklar. Tüm Elazığlı hemşerilerimin bu organizasyonu kaçırmamalarını istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı


"DOĞU VE GÜNEYDOĞUNUN İLK FUARI"


Fuarın Elazığ’da olmasının önemine değinen Başsavcı Mustafa Bilgin Pişkin, "Elazığ için en önemli taraflarından bir tanesi de fuar Güneydoğu ve Doğu illeri kapsamında ilk defa Elazığ’da gerçekleştiriliyor. Yani bu Doğu, Güneydoğu illerinin ilk göz ağrısı gibi fuarın ilk sahibi biz olacağız. Bunda da tabi şunu atlamamak lazım başta Ceza ve Tekifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, katkılarından dolayı ve bize bu fırsatı verdiği için ben çok teşekkür ediyorum. Selahattin Menteş’e de ben çok teşekkür ediyorum. Her ikisinin de bu organizasyonda emekleri ve katkıları büyüktür" şeklinde konuştu.